• 32

Da li je izbor patrijarha Irineja namešten? (VIDEO)

"Kačavenda nije više kandidat, a našli su načina da ga sklone... predsednik (Tadić) to zna!", čuje se na snimku u čiji je posed došao Telegraf, a na kome se visoki sveštenik SPC poverava svom sagovorniku

  • 32

Srpska pravoslavna crkva izabrala je 2010. Njegovu svetost gospodina Irineja za novog patrijarha, koji je na ovom mestu nasledio počivšeg patrijarha Pavla. Tri godine nakon izbora, koji je obavljen po pravoslavnim kanonima, Telegraf je došao u posed snimka koji ukazuje na sumnju da je ovaj izbor navodno bio - NAMEŠTALJKA!

Izvor našeg portala iz Patrijaršije SPC donosi šokantno saznanje o izboru patrijarha Irineja, a u prilog tome, redakciji je dostavljen snimak na kome se čuje razgovor jednog od trojice najbližih i najmoćnijih sveštenika do patrijarha Pavla, prote Slavka Božića, koji se poverava svom sagovorniku i doslovce kaže:"Kačavenda nije više kandidat, a našli su načina da ga spreče, sklone... Predsednik to zna!"

Predsednik Srbije u to vreme bio je Boris Tadić. Bivši predsednik se nalazi na Ekonomskom forumu u Poljskoj i za Telegraf komentariše ove navode.

-Nisam imao saznanja ko će biti izabran za novog patrijarha SPC. Takođe, nisam favorizovao bilo kog od kandidata - rekao je Tadić.

- Znam da izgleda nemoguće, ali ovo je istina! Jer, ako po veri pravoslavnoj i strogim i jasnim kanonima, izbor patrijarha vrši sami Duh Sveti, odmah se nameće neizbežno pitanje: kako to neko unapred zna koga neće, a koga hoće Duh Božji izabrati - kaže naš izvor iz Patrijaršije.

Isti izvor tvrdi da ne želi da blati Srpsku pravoslavnu crkvu čiji je deo, već da se "očisti od korova" i da se sazna istina o mutnim radnjama.

- Najmanje 15 dana pre izbora, ovde u Beogradu, upućeni i dobro informisani znali su ko će biti patrijarh! I ja sam bio među njima i samo smo mogli da posmatramo kako vernici u neizvesnosti očekuju ko će biti patrijarh, a on je već unapred određen - zaključuje sagovornik Telegrafa, koji je insistirao na anonimnosti.

Čelnici SPC nisu želeli da komentarišu navode da je izbor patrijarha namešten.

Poslušajte snimak koji potvrđuje da je izbor patrijarha ranije namešten:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодор

    Јаке сте ми и ви мутиводе, па где нађосте Качавенду. Ко од Вас из Телеграфа воли Качавенду....

  • Aleksandra

    Ma sveštenici i vidovnjaci sve je to isto i jedni drugi lazu i mazu narod. Bitno je da postoje ovce. To je pravoslavna vera!

  • русија

    паметна зорица... види само 1 метар испред носа

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima