Preminula žena koju je zapalio ljubavnik

Nadica Mihajlović podlegla povredama, jer su joj teške opekotine zahvatile 90 odsto površine tela. Motiv ovog monstruoznog zločina bila je ljubomora, jer je Staniša, koji je duže vreme sa Nadicom bio u emotivnoj vezi, sumnjao da ga ona vara

  • 2

Nadica Mihajlović (50) iz Požarevca, preminula je usled teških opekotina, nakon što ju je 29. avgusta Staniša Matić (52) iz Ravništa kod Kučeva polio lepkom za parket i zapalio.

Motiv ovog monstruoznog zločina bila je ljubomora, jer je Staniša, koji je duže vreme sa Nadicom bio u emotivnoj vezi, sumnjao da ga ona vara.

Pošto je ona preminula, protiv njega će biti podneta krivična prijava, ali se još ne zna za koje delo, da li za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom ili za pokušaj teškog ubistva. Ukoliko se tužilac odluči za prvu kvalifikaciju, optuženom će sledovati kazna u trajanju od dve do 12 godina, dok bi u drugom slučaju mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu od pet do 15 godina.

Ova tragedija desila se u Nadičinoj kući, u Ulici Branka Ćopića u Požarevcu. Dok je ona spavala, Staniša je provalio u kuću, polio je lepkom i zapalio upaljačem, a potom isto učinio i sebi.

- Pošto ih je oboje zahvatio plamen, istrčali su u dvorište, dozivajući pomoć i polivajući se vodom iz gumenog creva, koje su koristili građevinci, radeći na Nadičinoj kući. Ubrzo su dotrčale komšije i pokušale da im pomognu, dok su se oni valjali po zemlji i pesku, previjajući se od bolova. Tada je pristigla i vatrogasna ekipa, jer je vatrom bila zahvaćena i unutrašnjost kuće – saznali smo iz istrage nakon ove tragedije.

Teško povređeni par kolima Hitne pomoći prebačen je u požarevačku Opštu bolnicu, gde su im lekari konstatovali opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena. Nadici su opekotine zahvatile 90 odsto površine tela, a Staniši 60 odsto. Pošto su se nalazili u stanju životne ugroženosti, prebačeni su u Urgentni centar u Beogradu, a potom na Kliniku za opekotine, platičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, u Zvečanskoj ulici.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Правда

    3. septembar 2013 | 12:42

    То је класично тешко убиство на свиреп и подмукао начин чл. 114 где је прописана казна од 30-40 година шта ту има да се размишља. Хоће у старту да га помилују са квалификацијом дела.

  • beast from the east

    3. septembar 2013 | 12:49

    Neka se sam zpali, ili dajte narodu gorivo i šibice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA