ZAUSTAVLJENO 28 AUTOBUSA KA VUKOVARU: Učesnici protesta se razišli, sutra ponovo okupljanje

- Ne treba insistirati na današnjem daljnjem protestu jer će očigledno protesti duže trajati, pa treba imati snage i onda kad bude trebalo - kaže član Štaba za odbranu Vukovara Drago Adžaga

  • 16

Protesti u Vukovaru zbog postavljanja dvojezičnih tabli na državnim institucijama nastavljeni su šetnjom i okupljanjem na gradskom trgu, ali su demonstranti počeli da se razilaze pošto ih je na razlaz pozvao član Štaba za odbranu Vukovara Drago Adžaga.

On je objavio da je predsednik Štaba Tomislav Josić, koji je jutros bio pušten iz pritvora, i koga su okupljeni na Trgu čekali, ponovo priveden, da se ne zna kada će i hoće li danas biti pušten, pa je pozvao demonstrante da se "za sada" mirno raziđu i okupe sutra u 10 sati.

Adžaga je saopštio pred stotinama okupljenih da je na auto-putu zaustavljeno 28 autobusa punih ljudi koji žele da podrže protest.

- Ne treba insistirati na današnjem daljnjem protestu jer će očigledno protesti duže trajati, pa treba imati snage i onda kad bude trebalo.

On je najavio sastanak užeg rukovodstva Štaba s predstavnicima udruženja koja podržavaju proteste kako bi dogovorili sutrašnje i daljnje aktivnosti.

Za razliku od nemira 2. septembra, kad su demonstranti nasilno skidali ploče, ovaj protest se pretvorio u šetnju od jedne do druge institucije na koje su te ploče postavljene, a koje čuvaju veoma jake policijske snage.

U međuvremenu, na pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku osvanuli su grafiti sa porukama protiv Srba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seksoman

    3. septembar 2013 | 14:16

    Bolje da pocnu da uce svoju decu cirilicu i italijanski, trebace im

  • dr. dare

    3. septembar 2013 | 14:43

    Daleko od toga da volim hrvate, ali svaka im cast. Zao mi je naseg naroda, ali zbog ovog sto se desava kriva je nasa politika. Hrvatska je ostvarila cilj da zemlju ocisti od srba, i to svim silama nastoji da ocuva. A sta mi radimo? Koliko samo " srebrenickih zrtava " zivi u srbiji? Koliko ekstremno nastrojenih nazovi manjina zivi u srbiji ( a te manjine imaju veca prava nego vecinska populacija )? Svi znaju sta hoce, samo mi ne znamo. Stidim se kad pogledam koliko smo iskrenih junaka imali a danas sve same izdajice. SRBIN SAM I PONOSIM SE TIME. GINULI SU MOJI NAJ MILIJI A POGINUO BI I JA, kad bi znao za sta. Kad cemo se vec dozvati pameti? Ujedinimo se da sacuvamo jos ovo malo sto nam je ostalo.

  • Sramota

    3. septembar 2013 | 14:32

    Da mi ovde u Srbiji tako nešto radimo već bi nas bombardovali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA