ŽEDNO UHO: Built to Spill, Beach Fossils i Retro Stefson u Zagrebu (VIDEO)

Nakon letnjeg odmora ova koncertna agencija prezentuje tri žanrovski različita gostovanja: 11. septembra islandski bend Retro Stefson, dva dana kasnije Beach Fossils, a 14. septembra u Hrvatsku stižu veterani američkog nezavisnog roka Built To Spill

  • 0

Nakon letnjeg odmora "Žedno uho" vraća se na zagrebačku koncertnu scenu s tri žanrovski različita gostovanjaRetro Stefson (u KSET-u), Beach Fossils (u bioskopu Grič) i Built to Spill (u Močvari).

Islandski bend Retro Stefson je oktet mladih muzičara koji stvaraju moderan, alternativan zvuk obogaćen egzotičnom kulturološkom šarenolikošću. Reč je o svojevrsnoj kombinaciji bristolskog trip hopa 90-ih, balearic popa 80-ih, hausa i džeza.

S poslednjeg studijskog albuma izdali su za sada četiri singla, od kojih su na Islandu čak tri bila na broju jedan službene muzičke top-liste. Početak koncerta zakazan je za 11. septembar u 21.30, a ulaznice po pretprodajnoj ceni koštaju 6 evra.

Samo dva dana kasnije u bioskopu Grič nastupiće bruklinski atmosferični indi-rok bend Beach Fossils. Reč je o muzičarima inspirisanim tradicionalnim američkim rokom u čiju formu su ugrađeni gitarski lupovi po ugledu na Stereolab. Početak koncerta je najavljen za 21.30, a ulaznice po pretprodajnoj ceni koštaju 6 evra.

Dan nakon koncerta Beach Fossils, 14. septembra, u klub Močvara stižu veterani američkog nezavisnog roka Built To Spill.

U dvadesetodišnjoj karijeri izdali su osam studijskih albuma i nastupali na gotovo svim bitnim festivalima posvećenim alternativnoj rock muzici. Na turnejama su pratili rok velikane poput Dinosaur Jr, a jedan su od retkih alter bendova koji je potpisao ugovor s velikom kućom Vorner, a da pritom nisu izgubili autentičnost. Početak koncerta je najavljen za 21.30, a ulaznice po pretprodajnoj ceni koštaju 11 evra.

Karte za sva tri koncerta u organizaciji "Žednog uha" mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 22 i Rockmarku u Berislavićevoj 13. Na ulazu će biti skuplje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA