• 4

TELEGRAF NA LICU MESTA: Ovako izgleda reka Sava dok je još potok! (VIDEO)

Telegraf vas vodi na početak toka Save dolinske koja se kasnije spaja sa Savom bohinjskom i čini onu moćnu reku na kojoj se u Beogradu nalaze najpoznatiji splavovi

  • 4

Izveštač Telegrafa sa Evrobasketa u Sloveniji, osim gledanja košarkaških mečeva, imao je priliku i da vidi reku Savu, i to sasvim drugačije nego obično.


Navikao da je to jedna ogromna reka koja protiče kroz Beograd i uliva se u Dunav, naš reporter bio je iznenađen kad je ugledao ovu ogromnu reku, na izvoru kao potočić podno planine Triglav. U pitanju je Sava dolinska koja se kasnije spaja sa Savom bohinjskom i čini tu moćnu reku.

Sa širinom od nekih 4 metra i dubinom od jedva 20 centimetara nimalo ne liči na onu nabujalu reku kojom plove brodovi, na kojoj su usidreni najpoznatiji beogradski splavovi i klubovi.
Reka Sava nastaje od dve rečice Save bohinjske i Save dolinske koje izviru na Bledu i podno Triglava, nekada najvišeg vrha Jugoslavije, a sad Slovenije.

j Telegraf


Od specijalnog izveštača Telegrafa iz Slovenije:
(Dragutin Stojmenović)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • micy

    Bila sam ovde kao dete, predivne uspomene ! Da, kaze se Sava Dolinka

  • gost

    Pa sve je na pocetku malo osim ljudske gluposti, Sava je mala na pocetku svog putovanja i Divac je isto bio mali pa je narastao :))

  • Uroš Lovrenčič

    Sava Dolinka in Sava Bohinjka. Piše na vsaki tabli, ko cesta pelje preko.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima