Predsednik opštine Žitorađa pušten na slobodu

Predsedniku opštine Žitorađa Goranu Stojkoviću ( DS), njegovom zameniku Jovici Stanisavljeviću ( DS) i predsedniku lokalnog skupštinskog odbora za infratsruktur Zoranu Ćosiću Apelacioni sud ukinuo je jednomesečni pritvor

  • 1

Odlukom niškog Apelacionog suda ukinut je pritvor predsedniku opštine Žitorađa Goranu Stojkoviću ( DS), njegovom zameniku Jovici Stanisavljeviću ( DS) i predsedniku lokalnog skupštinskog odbora za infratsrukturu i potpredsedniku lokalnog SRS Zoranu Ćosiću, koji je započeo pre tri dana (u subotu).

- Ovo je dokaz da je u pitanju politički montiran proces i sunovrat topličkog pravosuđa, jer, kako smo mi od početka tvrdili, nije bilo osnova da im se određuje pritvor -  izjavio je predsednik Okružnog odbora DS u Toplici Boban Lepojević.

Da podsetimo, sva trojica pritvorenih su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj, odnosno falsifikovali ugovore o radu i oštetili lokalni budžet za 1,9 miliona dinara. U petak su saslušani kod istražnog sudije, koji ih je pustio da se brane sa slobode, ali je na osnovu žalbe Rebupličkog tužilaštva Krvivično veće Višeg suda u Prokuplju svoj trojici odredio pritvor do 30 dana.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rudar

    3. septembar 2013 | 21:01

    ili je u pitanju politicki progon ili je kod nas u cajetini kriminalni klan, zasto - zato sto je kod nas budzetska inspekcija nasla isto delo 2011 god sa iznosom od 12 miliona i niko nije odgovarao cak sto vise pare nisu vracene.MOLIM novinare da provere ovo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA