• 9

CG: Ako vozač ne plati kaznu, odbiće mu se od plate

Uprava policije uvodi novi način prinudne naplate kazni zbog saobraćajnih prekršaja i svima koji na vreme ne plate kaznu policija će dati naredbu poslodavcu da im ona bude "skuinuta" od plate

  • 9

Uprava policije pojačala je saradnju sa Poreskom upravom  i osim pasivnog registra uvodi se i novi način naplate novčanih kazni zbog saobraćajnih prestupa, koji je definisan Zakonom o prekšajima, kazao je "Vijestima" šef saobraćajne policije u Podgorici Ilija Janjušević.
Pasivni registar belezi saobraćajne prekršaje vozača  i vlasnik vozila sa kojim je napravljen prekršaj ne može da podigne saobraćajnu i vozačku dozvolu dok ne plati zaostale novčane kazne.

- Vozači će morati da plate kaznu, za razliku od nekog ranijeg perioda kada smo imali po 40 do 50 prijava na jednog vozača, koji nije platio nijednog evro. Zakonom o prekršajima je definisana mogućnost prinudne naplate, ali do sada nije korišćena. U planu je da vrlo brzo počne da se koristi.
- Naime, policija će izdavati naredbu poslodavcu, kod kojeg radi vozač koji je počinio saobraćajni prekršaj, da mu se odbije od plate po osnovu prekršaja koji je počinio, i taj iznos prebaci na budžet države. S tim što taj iznos ne može biti veći od jedne trećine plate koju prima vozač - rekao je Janjušević.
(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđanka

    @Začudih se....i ja na tvoj komentar...jel možeš da mi pojasniš kakve veze ima ovo sa Srbijom?

  • bebana021

    Boze svašta i države!!!!!

  • Zacudih se

    Nema gore drzave od Srbije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima