• 4

BRUKA: Beranci pili vodu s fekalijama (VIDEO)

Uzrok masovnog trovanja u Beranama su bakterije fekalnog porekla koje su se našle u vodi za piće zajedno sa virusima potvrdio je, konačno, ministar zdravlja Miodrag Radunović. Počinje veliko spremanje deponija

  • 4
Zabrinuta česma

Foto: adme.ru

- Voda je uzrok epidemije u Beranama, konačno su potvrdili ministri zdravlja i održivog razvoja Miodrag Radunović i Branimir Gvozdenović.
Radunović je rekao da su uzrok epidemije bakterije fekalnog porekla koje su se našle u vodi zajedno sa virusima. Nije se krilo da je voda uzrok epidemije, a sa pričom oko smeća izašlo se, imajući u vidu stanje nastalo posle blokade deponije Vasove vode.

Ministar zdravlja je naglasio da je u gradu zabrinjavajuća epidemiološka situacija i zbog velikog broja deponija koje se nalaze na svakom koraku.

- Apelujem na Savet MZ Beranselo da deblokira put kojim se odvozi otpad kako bismo pokušali da sprečimo nove epidemije koje mogu imati katastrofalne posledice čak i za region. Grad se mora očistiti. U pitanju je zdravlje 30.000 ljudi. - kazao je dr Radunović.
-Očekuje se da u sredu uklonimo 60, a u četvrtak 100 tona otpada. Privremena deponija Vasove vode mora biti otvorena - kazao je Gvozdenović.
Jučerašnji skup bacio je novo svetlo na trovanje Beranaca, nezabeleženo u istoriji Crne Gore.

- Posle havarije na vodovodu sa Merića vrela, uključuje se sistem sa manastirskog vrela. U svakom slučaju došlo je do mešanja voda - izjavio je novinarima pomoćnik ministra poljoprivrede Velizar Vojinović.
Ostalo je međutim bez odgovora najvažnije pitanje - ko je kriv za trovanje?

 
(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima