Većina Amerikanaca protiv vojne intervencije u Siriji

Skoro 60 odsto Amerikanaca je protiv vazdušnih udara na Siriju, pokazali su rezultati ankete koju su sproveli "Vašington post" i "ABC Njuz"

  • 7

Većina Amerikanaca je protiv kaznene vojne intervencije u Siriji zbog toga što je sirijska vlada, navodno, upotrebila hemijsko oružje protiv civila, pokazali su rezultati najnovije ankete koju su sproveli "Vašington post" i "ABC Njuz".

Skoro 60 odsto Amerikanaca je protiv vazdušnih udara na Siriju iako je američka administracija utvrdila da je režim te zemlje upotrebio hemijsko oružje protiv svog sopstvenog naroda.

Demokrate i republikanci se jednako protive napadima, a veliko protivljenje vlada među svim političkim i demografskim grupama obuhvaćenim anketom.

Najveći otpor intervenciji pružaju politički nezavisni ispitanici - čak 66 odsto, objavio je "Vašington post".

Međutim, Amerikanci su skloniji da podrže vojnu akciju kada bi u njoj učestvovale Velika Britanija i Francuska, pa bi u tom slučaju intervenciju bilo spremno da podrži 46 odsto anketiranih. S druge strane, 51 odsto je protiv intervencije čak i kada bi bila formirana takva koalicija.

Još veći broj Amerikanaca je protiv naoružavanja sirijskih pobunjenika koje je predsenik Barak Obama odobrio u junu. Čak 70 odsto njih je protiv naoružavanja pobunjenika, a među njima je velika većina demokrata, republikanaca i politički nezavisnih ispitanika.

Anketa je sprovedena telefonskim putem u periodu od 28. avgusta do 1. septembra na slučajnom uzorku od 1.012 punoletnih osoba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BgPetar

    4. septembar 2013 | 09:10

    Ko da se oni nesto pitaju.Bolesna i vestacka nacija

  • Томо

    4. septembar 2013 | 09:37

    Превише су се раширили по свијету. Сију зло и страх још јавно говоре треба то тако. На страни сам Сирије јер им не требају странци да решавају проблеме, могу то они и сами. Гдје Амер рјешава проблеме људи гину.

  • Sudija

    4. septembar 2013 | 10:18

    To nisu pobunjenici nego teroristi i ljudski ološ koji donosi samo patnje narodu po nečijem nalogu za obecane privilegije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA