Pekare i apoteke najbolji mali biznis u Srbiji

Prema nezvaničnim podacima, u Srbiji ima oko 7.000 pekara, 3.000 apoteka, 1.200 legalnih kladionica i oko 1.500 nelegalnih

  • 18

Pekare, apoteke i kladionice su najbolji mali biznis u Srbiji.

Koliko god da se žale da im posao ne ide, da gužva u radnji ne znači da gazde skidaju debeo kajmak, te da zaradu donosi samo lokacija, u Srbiji su ipak pekare, apoteke i kladionice siguran biznis.

Uglavnom ih se više otvara nego gasi, ima ih gde god pogledate i na koju god stranu da krenete.

Koliko ih je zapravo, ne može se reći precizno, jer se sada lekovi prodaju u radnjama u kojima je donedavno bilo isključivo kozmetike i kućne hemije, vitamini i razni dodaci ishrani su na rafovima zajedno s cipelama, dok u pekarama ima i kafe, ulja, mleka...

Pritom, jedan preduzetnik ima i na desetine objekata, pa tako neki apotekari gazduju u 20 apoteka, a pekari i u tridesetak radnji u nekoliko gradova.

Tako se nezvanično barata podacima da u Srbiji ima oko 7.000 pekara, 3.000 apoteka, 1.200 legalnih kladionica i oko 1.500 nelegalnih. Teško se može videti da je na neku od tih radnji stavljen katanac.

(Telegraf.rs/ Izvor: Dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa Ilic

    4. septembar 2013 | 10:36

    Pa jedino sto je preostalo ovom napacenom narodu je da jede hleb i sve na bazi hleba tj pekare + matijevicevo zamrznuto meso iz Brazila staro ko zna koliko..Sa takvom ishanom logicno je da se ide pravac u apoteku po lekove za snizenje pritiska i dr. stvari koje uzrokuje nepravilna ishrana.

  • apotekar

    4. septembar 2013 | 17:49

    Za sve ne informisane!!!! Zavrsite farmaceutski fakultet, polozite strucni ispit, nadjite bar 30000eur za lager i otvorite apoteku u kojoj cete provoditi po 10 sati dnevno pa se i Vi bogatite!!! Sta cekate?? Sto se pekara tice isto je, nadjite lokal od bar 1000eur kirije, nadjite bar 20000 eur za opremu, 3000 eur za recepte i 10000 eur za pocetni lager pa radite, bogatite se!!!!!! Sta cekate?

  • Msgistar farmacije

    6. april 2015 | 21:55

    Dragi moji , probajte vi samo da upisete Farmaceutski fakultet u Beogradu, udjite u sajamsku halu sa 1000 ljudi i upadnite u tu nekolicinu koje primaju, zatim prodjite sve vezbe i ispite na istom, pa onda vidite da li cete moci za svoga kolegu koji 3 meseca finansira pre svega drzavu , a samim tim i sve vas, da nazovete lopovim , zato sto na jednom leku zaradi 10%.!!!!zda li bi ste vi ucili , odricali se i radili bez para???? Kasni vam plata meeec dana odmah strajkujrte!Jeste li videli farmaceute na ulici kada im fond mesecima ne isplati movac???? Ne, on je uvek nasmejan i raspolozen da slusa vase jadikovke, dok ga vi pljujete iza ledja!E pa i on ima decu koju treba da hrani!!! SRAM VAS BILO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA