WEEKEND MEDIA FESTIVAL: Najveći medijski stručnjaci u Rovinju 19.septembra

Na Weekend media festivalu najavljeno je više od 4.000 učesnika i oko 100 predavača i panelista. Na temu biznisa i medija pričaće najveći stručnjaci iz regiona i inostranstva

  • 0

Weekend Media Festival, koji će se šesti put održati od 19. do 22. septembra u Rovinju, i ove godine je pripremio izrazito bogat program predavanja, panel rasprava i prezentacija. Oko 4.000 učesnika će u festivalskim prostorima stare "Tvornice duhana" čuti rasprave o novim trendovima u poslovanju, razgovaraće sa vodećima ljudima iz  medija u regionu i videti prezentacije stručnjaka iz globalnih kompanija, kao što su Nestle-a i Google. Na ovogodišnjem Weekendu najavljeno je učešće više od 100 predavača i panelista.

Vodeći ljudi Podravke i MK Commerca odgovaraće na pitanja jesu li regionalne kompanije i tržišta dovoljno sazrela za ozbiljna prekogranična udruživanja i koja je uloga politike u tom procesu.

Veliki interes učesnika festivala i medija mogla bi izazvati panel rasprava "Politički dos and don'ts", u kojoj je najavljeno učešće predsednika Liberalno demokratske partije Srbije Čedomira Jovanovića.

Na panelu "Yesterday's papers", najzanimljiviji gost je sir Geoffrey Owen, glavni urednik Financial Timesa od 1981. do 1990. godine. Owen je danas profesor na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka, gde predaje korporativnu strategiju, upravljanje i međunarodnu konkurentnost.

U jakom sastavu stižu i predstavnici televizija iz regiona, pred koje je stavljen veliki zadatak na panelu "TV sadržaj: Igre bez granica" . Oni će odgovarati na pitanja kako neke TV produkcije uspevaju da postanu regionalni proizvodi,  imaju li budućnost regionalni reality show  i doživljava li mlađa publika 'susedne' televizije i sadržaje kao svoje? O tome će govoriti čelnici Nove TV, RTL-a, Prve srpske televizije, makedonske Vesti 24 i srpski producent Dragan Bjelogrlić.

O kulturnoj saradnji među zemljama regiona, ali na području muzike govoriće direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac. Kako u Rovinj dolazi kao sveže izabrani ministar kulture Srbije, Tasovac će sigurno reći poneku reč o svojim planovima jačanja saradnje sa pozicije svoje nove funkcije.

Weekend Media Festival od početka je u Rovinj dovodio i goste iz najvećih globalnih kompanija, pa će tako biti i ove godine. Tom Buday, globalni šef marketinga i komunikacije s potrošačima najveće svetske prehrambene industrije Nestlé održaće predavanje o tome kako Nestlé pristupa kupcima u digitalnom svetu. Iz Google-a dolazi Nir Korczak, vođa sektora izvoza u Google Izrael, zaslužan za popularnost Start-up Nation širom sveta.

Na 6. Weekend Media Festivalu takođe će se po drugi put održati regionalna revija najboljih reklamnih agencija BalCannes, koja je prošle godine proglašena marketinškim događajem godine.

Beograd na službenom putu

Osim predavanja i panela na Weekendu biće i veliki broj propratnih događanja... Beograd na službenom putu predstavlja najkreativnije subjekte beogradskog urbanog života, od kulture i dizajna do muzike. Tako će nam se na Weekendu predstaviti Mikser festival, Mikser house, Galerija 12, Parobrod, O.U.R Bar, Dijagonala, Zaplet, Supermarket, Iguana Communale, Brankow, Tube, Mladost, Ludost, Lasta. Publici će se predstaviti kroz izložbeni prostor, ponudu hrane i party.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA