• 6

Uhapšen Šućo prevarant, varao porodice zatvorenika!

- Osumnjičeni Aleksandar Veličković je nakon što bi iz medija saznao imena osoba koje su lišene slobode i koje se nalaze u pritvoru, dolazio do brojeva telefona njihovih porodica i potom ih pozivao i lažno se predstavljao kao radnik Kazneno-popravnog zavoda koji je u kontaktu sa osobama koje su u pritvoru – kažu u niškoj policiji

 • 6

Intenzivnim operativnim radom niška policija identifikovala je i na području Beograda lišila slobode Aleksandra Veličkovića (43) zvanog Šućo, iz Ivanjice, zbog sumnje da se lažno predstavljao kao radnik zatvora i od rođaka zatvorenika uzimao novac, obećavajući da će obezbediti pogodnosti i stvari koje su potrebne njihovim najbližim dok su iza rešetaka.

Sumnja se da je u toku ove godine izvršio više od 60 prevara na području cele zemlje i stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 600.000 dinara.

- Osumnjičeni Aleksandar je, nakon što bi iz medija saznao imena osoba koje su lišene slobode i koje se nalaze u pritvoru, dolazio do brojeva telefona njihovih porodica i potom ih pozivao i lažno se predstavljao kao radnik Kazneno-popravnog zavoda, koji je u kontaktu sa osobama koje su u pritvoru – kažu u niškoj policiji.

Govorio je da su zatvorenici u lošem psihičkom stanju i da je on u mogućnosti da im pomogne i obezbedi privilegije u pritvoru, a da mu je za to potreban novac. Članovi porodica osoba koje su u pritvoru su za tu uslugu osumnjičenom uplaćivali iznose od 3.000 do 22.000 dinara putem post-net uputnica.

Zanimljivo je da je Aleksandra Veličkovića beogradska policija uhapsila početkom avgusta, zbog sumnje da je izvršio isto krivično delo. I tada se sumnjalo da je, predstavljajući se kao radnik zatvora u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Nišu, na taj način oštetio više osoba za oko 200.000 dinara.

I prošle godine, polovinom juna, Veličković je pao u ruke pripadnicima smederevske policije, koja je tada saopštila da je osumjičeni čitao novinske članke o hapšenjima, a zatim preko službe informacija "Telekoma" dobijao kućne brojeve telefona rodbine uhapšenih.

Pozivao je članove porodica i predstavljao se kao radnik zatvora, kuvar ili zatvorenik u zatvorima u Smederevu, Požarevcu, Užicu, Novom Sadu, Beogradu, Kruševcu i Subotici. Uspevao je da ih ubedi da mu uplaćuju novac kako bi, navodno, on njihovim rođacima u zatvoru obezbeđivao povlastice.

Osumnjičeni je obećavao razne usluge, kao što su nabavka hrane, cigareta, slatkiša, vitamina, lekova, sredstava za higijenu, puštanje tople vode za kupanje, dopune za mobilni telefon, omogućavanje poseta i telefonskih kontakata, izlazaka na slobodu, plaćanje veštačenja i svedoka, troškova sudske medicine, plaćanje lekarskih potvrda koje bi, navodno, služile kao olakšavajuća okolnost u sudskom postupku.
Aleksandar Veličković do sada je zbog krađa osuđivan petnaest puta. Zbog "zavidnog" staža iza rešetaka, bio je odlično obavešten o tome kako funkciniše zatvorski život.

Kako u Policijskoj upravi u Nišu sumnjaju da ima još oštećenih, pozivaju rođake zatvorenika da im se jave.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Cobi ns

  4. septembar 2013 | 15:25

  Znam za priču,istina je,samo me zanima kako on,i od koga saznaje ko je ušao u zatvor,prezime i podatke i zove porodice,odmah??!!Mora da ima nekoga od koga dobija,jer to se radi dok porodica nema pojma kako tamo to funkcioniše,prvih dan,dva....!

  11
  0

  Podelite komentar

 • Milan

  4. septembar 2013 | 15:08

  A pravi cuvari u zatvorima kao ne rade to,jel...

  11
  0

  Podelite komentar

 • zika

  4. septembar 2013 | 17:23

  MADE IN SERBIA

  7
  1

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima