Mihalkovu poklonili zemlju na Kosovu

Skupština opština Zubin potok dodelila je ruskom režiseru Nikiti Mihalkovu šest hektara zemlje na planini Mokra Gora, sa željom da tu izgradi selo po uzoru na Emira Kusturicu

  • 2

Skupština opštine Zubin Potok, na inicijativu opšinskih odbornika i grupe građana, dodelila je slavnom ruskom režiseru Nikiti Mihalkovu šest hektara zemlje na planini Mokra Gora, potvrdio je predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović.

U odluci Skupštine opštine Zubin Potok se naglašava da se zemlja slavnom ruskom režiseru daruje u znak zahvalnosti za ljubav i bezgraničnu podršku koju već decenijama - rečju i delom - pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu.

Želja građana Zubinog Potoka je da slavni režiser na kosovskoj Mokroj Gori sagradi selo po uzoru na svog kolegu i prijatelja Emira Kusturicu, navodi se u saopštenju.

Nikita Mihalkov je poslednji put boravio u Srbiji u julu ove godine na Festivalu evropskog filma na Palićkom jezeru. Tada mu je, kao i slavnom srpskom režiseru Emiru Kusturici, dodeljena nagrada "Aleksandar Lifka".

Mihalkov je tada izjavio:"Nije važno da li sam dobio nagradu, važno je da volim Srbiju".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA