Drumski heroj nije Bosanac već Rumun

Otkriven je identitet heroja koji je spasio devojčicu na auto-putu u Italiji i o kojem bruji ceo svet. Reč je o Jonutu Puriceu (29) iz Rumunije, a ne iz Bosne kako se u prvi mah verovalo

  • 8

Vozač kamiona koji je na auto-putu u Italiji i preprečio kamionom saobraćajne trake kako drugi vozači ne bi naleteli na povređenu devojčicu posle saobraćajne nesreće, nije Bosanac kao se verovalo već Jonut Purice (29) iz Rumunije.

On je prvi pritrčao i pomogao ocu i njegovoj ćerki koja je ubrzo prevezena kolima  Hitna pomoći do bolnice, a on je seo u kamion i otišao. Posle objavljivanja snimka on je postao heroj, a niko nije znao ko je on, verovalo se da je iz BiH.

Kamion su prepoznale njegove kolege iz firme i javili da se radi o Puriceu.

- Radimo u istoj kompaniji. Prepoznali smo naš kamion u vestima. Nikome nije ništa rekao, a cela ga Italija traži i slavi kao heroja. Sada je na putu u Holandiji - rekao je za 24. sata čitalac Roland Jurić, koji živi i radi gde i drumskim heroj, u Taljo di Po u regiji Veneto.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA