BESPARICA: Blokirani računi 290.000 građana

Zbog nemogućnosti da izmire svoje obaveze prema bankama, u Srbiji je blokirano više od 290.000 računa i ovaj broj se svakodnevno uvećava

  • 4

U Srbiji je blokirano 290.395 računa, što je čitav jedan grad veličine Niša. Od početka godine povećan je broj takvih računa i to za 37.162.

Najnoviji podaci udruženja banaka Srbije pokazuju da se broj blokiranih računa građana stalno povećava. Samo  za mesec dana taj broj se uvećao za 25.275. Najčešći razlog blokade je nemogućnost izmirivanja obaveza zbog gubitka posla ili smanjene zarade.

Ukoliko se nađu u problemu građani svoje kredite mogu da refinansiraju ili da prolongiraju svoje obaveze prema banci. Pre dve godine uvedena je mogućnost da svakom klijentu kome se umanje prihodi miruje glavica a da plaća samo kamatu.

Ukoliko ostane bez posla onda mu kredit miruje dve godine. Najbolje je posavetovati se u svojoj banci koje su moguće opcije.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA