• 4

BESPARICA: Blokirani računi 290.000 građana

Zbog nemogućnosti da izmire svoje obaveze prema bankama, u Srbiji je blokirano više od 290.000 računa i ovaj broj se svakodnevno uvećava

  • 4

U Srbiji je blokirano 290.395 računa, što je čitav jedan grad veličine Niša. Od početka godine povećan je broj takvih računa i to za 37.162.
Najnoviji podaci udruženja banaka Srbije pokazuju da se broj blokiranih računa građana stalno povećava. Samo  za mesec dana taj broj se uvećao za 25.275. Najčešći razlog blokade je nemogućnost izmirivanja obaveza zbog gubitka posla ili smanjene zarade.

Ukoliko se nađu u problemu građani svoje kredite mogu da refinansiraju ili da prolongiraju svoje obaveze prema banci. Pre dve godine uvedena je mogućnost da svakom klijentu kome se umanje prihodi miruje glavica a da plaća samo kamatu.
Ukoliko ostane bez posla onda mu kredit miruje dve godine. Najbolje je posavetovati se u svojoj banci koje su moguće opcije.
(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petao Sofronije

    Yes,yes....miruje glavica....al' iz gaća....

  • Dača

    Zar vi jedete i po ovoj skupoći?

  • Daleki istok

    Naucicece nas da ne trebamo ni da jedemo.....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima