Poreznici od ponedeljka jure bogataše

Poreski inspektori će se prvo obračunati s bogatašima za koje postoji osnovana sumnja da im imovina prelazi 35 miliona dinara, a koji nisu podneli informativne prijave

  • 5

Poreski inspektori već u ponedeljak kreću u unakrsnu proveru prihoda i imovine, a prvo će se obračunati s bogatašima za koje postoji osnovana sumnja da im imovina prelazi 35 miliona dinara, a koji nisu podneli informativne prijave.

Biće sedam ili osam inspektora koji će se baviti isključivo ovim problemom.

- Najpre ćemo proveriti one kod kojih postoji osnovana sumnja da imaju imovinu koja premašuje graničnu vrednost od 35 miliona dinara, ali je nisu prijavili. Osnovana sumnja da nisu prijavili prihode i imovinu i da su pokušali da izbegnu plaćanje poreza postoji kod oko 300 osoba u Srbiji. Jednoj osobi je, na primer, imovina procenjena na oko 600 miliona dinara, a informativna prijava je izostala - kaže izvor "Blica" u Poreskoj upravi.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chedomir

    5. septembar 2013 | 12:11

    U Srbiji je bogataš svako ko ima za život i račune, godišnji odmor, školovanje dece, dva polovna auta, i buket cveća tašti,mami i ženi... Normalan život je bogatstvo, zaključajte se i tiho o tome da poreznici ne čuju.

  • vranjanac

    5. septembar 2013 | 19:35

    Meni licno je sve ovo smesno i cisto zaglupljivanje ovog napacenog naroda. Ja sam licno radio 11godina kod coveka koji se obogatio na racun ove drzave i ovog naroda u sa radnjom od jedva 4 kvadrata "steko" milione i dok je pola grada znalo da radi na crno i pere pare nekim cudom ga niko nijednom nije valjano proverio a kamo li kaznio zato neznam sta ce doticna gospoda raditi sem puniti gepak auta mandrom. uz duzno postovanje ljudima koji ce raditi taj poso ja bi bio najsrecniji kad bi malo procesljali lopove... samo napred!

  • стрептомицин

    5. septembar 2013 | 12:55

    Хахахаха смешно. Али људи ће поверовати у ово све не скидајући очи са "фарме". Овако наивном народу можете причати било шта, у све верују. Исто ће бити као и са хапшењима која су се завршила тако што су сви на слободи...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA