• 5

SBB postaje četvrti mobilni operater u Srbiji

U Ratelu navode da će SBB koristiti mrežu nekog od tri mobilna operatera na osnovu ugovora koji sa njim bude zaključio. U SBB-u potvrđuju da završavaju sve tehničke pripreme

  • 5

Srbija će uskoro dobiti četvrtog operatera mobilne telefonije i to će biti kompanija SBB (Srpske kablovske mreže).To znači da će "Telekom", Telenor i VIP dobiti dodatnu konkurenciju.
Kako kažu u Ratelu, SBB je dobio odobrenje da počne da pruža i ovu vrstu usluge, ali, kako objašnjavaju, nije mu dodeljena klasična licenca za mobilnu telefoniju, već odobrenje da bude "virtuelni operater za javne telefonske usluge".

Slobodan Marković, IT stručnjak, kaže da će pojava novog operatera fiksne telefonije dodatno uticati na konkurenciju i da će doneti koristi, pre svega, krajnjim korisnicima.
- Pitanje poslovne politike SBB-a je kada će početi da pruža ovu uslugu i na koji način. Ono što je običaj je da virtuelni operateri ne ciljaju na najširu populaciju, već se fokusiraju na neki segment tržišta. Tako je, na primer, u Hrvatskoj jedan takođe virtuelni operater napravio ponudu u kojoj cilja na one korisnike koji uglavnom koriste internet, a manje druge usluge - objasnio je on.
U Ratelu navode da će SBB koristiti mrežu nekog od tri mobilna operatera, na osnovu ugovora koji sa njim bude zaključio.
Bez obzira na to, kada se SBB bude dogovorio sa nekim od tri mobilna operatera i bude počeo da pruža uslugu mobilne telefonije, to što je on virtuelni operater neće se odražavati na korisnike. Za njih će sve biti isto kao da su korisnici bilo kog drugog operatera mobilne telefonije.
U SBB-u potvrđuju da završavaju sve tehničke pripreme za start mobilne telefonije.
Odobrenje Ratela smo dobili, imamo i svoju numeraciju, kao i ugovore sa drugim operaterima. U poslednjoj smo fazi testiranja servisa s ostalim operaterima i očekujemo da ćemo moći da počnemo da pružamo ovu uslugu do kraja godine - kažu u SBB-u.
(Telegraf.rs/ Izvor: Politika)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • molele

    Kablovski operater zvanicno- Pitanje ako su zvanicno zasto RTS trazi pretplatu ako vec placamo pretplatu kablovskom operateru SBB-u,da li je na nama sto se nudi na programu,a tu su i programi Rts.

  • TRJOVAN

    SBB, nadam se da ce biti dobri u mobilnoj tehnologiji kao sto su dobri u kablovskim mrezama.

  • Namcor

    A Ratel je bas institucija,8 meseci im trebalo da pročitaju moju reklamaciju i da odgovore u stavu"jebi ga ne znamo mi nista".

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima