• 11

Umro Hitlerov najodaniji telohranitelj

Rohus Miš je u jednom intervjuu iz 2005. rekao kako je Hitler bio "vrlo normalan čovek", da nije bio ni zver, ni monstrum, a ni supermen

  • 11

Rohus Miš, koji je tokom većeg dela Drugog svetskog rata bio odani telohranitelj Adolfa Hitlera i svedok njegovih poslednjih časova u berlinskom bunkeru, preminuo je u Berlinu u četvrtak u 96. godini posle kratke bolesti.
Miš je do kraja ostao ponosan na godine služenja Hitleru. U jednom intervjuu iz 2005. on je rekao kako je Hitler bio "vrlo normalan čovek", da nije bio ni zver, ni monstrum, a ni supermen.

On je, ipak, isticao da se borio protiv komunizma, protiv Staljina, "za zaštitu Evrope", a ne za Hitlera. Tvrdio je, takođe, da nije znao za holokaust i da Hitler nikad pred njim nije pomenuo "konačno rešenje".

Maja 1940. je izabran kao jedan od dvojice pripadnika SS-a, koji su služili kao Hiterovi telohranitelji, ali i pomoćnici koji su radili sve: od javljanja na telefonske pozive, do dočekivanja važnih gostiju.
Nakon nemačke kapitulacije, Miš je kao zarobljenik odveden u SSSR, gde je u logoru proveo narednih devet godina. Po povratku u Nemačku 1954, otvorio je radnju.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sorab

    Sad je otišao na vrucinu

  • русија

    све има своје ... неморамо ми сваки одговор да знамо

  • kiza

    BURN IN HELL, djubre nacisticko.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima