NIGERIJA: Vojska ubila 50 pripadnika sekte Boko Haram

- Vojska je organizovala poteru za teroristima do njihovih kampova uz podršku iz vazduha i oko 50 pobunjenika je ubijeno u razmeni vatre - potvrdio je oblasni vojni portparol Sagir Musa

  • 2

Nigerijska vojska ubila je 50 pripadnika sekte Boko Haram, u akciji "čišćenja ekstremista" na severoistoku te zemlje, kao odgovor na napade pobunjenika na civile u državi Borno, gde je ubijeno 20 meštana.

- Vojska je organizovala poteru za teroristima do njihovih kampova uz podršku iz vazduha i oko 50 pobunjenika je ubijeno u razmeni vatre - potvrdio je oblasni vojni portparol Sagir Musa novinarima u severoistočnom nigerijskom gradu Majduguri.

Pripadnici Boko Haram napali su na dva mesta, pošto su u četvrtak otvorili vatru u mesnom pazaru u Gadžiranu i ubili 15 ljudi u državi Borno i još petoro u obližnjem selu.

Stanovnici Gadžirana rekli su novinarima u lokalnoj prestonici Majduguri da su ekstremisti obučeni u trgovce upali na lokalni pazar i otvorili vatru, a zatim zapucali u obližnjem selu i ubili još petoro ljudi, navode lokalni mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA