IZBORI U MOSKVI: Sobjanin ili drugi krug?

Izlaznost je na izborima za gradonačelnika Mosvke bila izuzetno niska – do 18 časova po lokalnom vremenu glasalo je 26,28 upisanih glasača

  • 0

Različite izlazne ankete objavljene nakon zatvaranja biračkih mesta na izborima za gradonačelnika Moskve, saglasne su samo u tome da najviše glasova ima v. d. gradonačelnika Sergej Sobjanjin, ali ne i da li ima većinu glasova.

Prema izlaznim anketama Centra političkih tehnologija, Sergej Sobjanjin osvojio je 56 odsto glasova, a opozicioni kandidat Aleksej Navaljni 29 odsto.

Sveruski centar za istraživanje javnog mnjenja predvida takođe pobedu Sobjanjinu ali sa 53 odsto glasova dok je Navaljni osvojio čak 32 odsto.

S druge strane, Aleksej Navaljni je okupljenim novinarima i aktivistima u svom izbornom štabu čestitao "kraj prvog kruga" jer izlazne ankete predizbornog štaba Navaljnog govore da je Sobjanjin osvojio 46 odsto, a on 35,6 odsto.

Podatke koji ukazuju na drugi krug ima i organizacija za praćenje izbora "Golos": Sobjanjin 48,48 odsto, Navaljni 25,32 odsto.

Izlaznost je na izborima za gradonačelnika Mosvke bila izuzetno niska – do 18 časova po lokalnom vremenu glasalo je 26,28 upisanih glasača.

Građani Rusije su sada prvi put posle deset godina neposredno birali gradonačelnika.

Rok za objavljivanje konačnih zvaničnih rezultata je 14. septembar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA