Sirijska vojska granatirala hrišćansko selu u blizini Damaska!

Pripadnici Nusra Fronta, bliskog Al Kaidi, i Oslobodilačkog fronta Kalamon još drže pod kontrolom Malulu, staro selo u kome se nalaze dva najstarija manastira u Siriji

  • 15

Sirijska vojska napada brda oko hrišćanskog sela Malula, blizu Damaska, koje se nalazi pod kontrolom pobunjenika, javlja Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Opservatorija kaže da pripadnici Nusra Fronta, bliskog Al Kaidi, i Oslobodilačkog fronta Kalamon još drže pod kontrolom Malulu, staro selo u kome se nalaze dva najstarija manastira u Siriji, prenosi AP.

Predsednik Opservatorije Rami Abdul-Rahman kaže da su vojnici napali brda oko Malule rano jutros i da je u toku žestoko granatiranje.

Pobunjenici su zauzeli selo u subotu.

Malula se smatra simbolom hrišćanskog prisustva u Siriji i mnogi njeni stanovnici govore aramejski, jezik koji je govorio Isus i koji još upotrebljavaju samo male, raštrkane zajednice širom sveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snasa

    9. septembar 2013 | 12:10

    Samo napred cisti islamiste

  • Ja

    9. septembar 2013 | 12:18

    Cemu znak uzvika u naslovu? Za nase ljude koji vrlo retko citaju tekst vec zakljucke donose na osnovu naslova ispada da je vojska Asada bombardovala Hriscane.

  • Alen90

    9. septembar 2013 | 13:32

    Ljudi oni su dosli da oslobode selo od terprista i Al kaide,a naslov je tako napisan da se zakljuci da asad napada hriscane..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA