Majka momka koga je pregazio vozač Vlade: Četiri godine čekam pravdu za svog sina!

Četiri godine nakon što je Marko Đorđević preminio od posledica udesa, vozač u tadašnjoj Vladi Srbije, koji je izazavao saobraćajnu nesreću, i dalje je na slobodi

  • 16

"Prošle su četiri godine, a čovek koji je pregazio mog sina i dalje je na slobodi", počinje priču Valentina Đorđević, majka Marka Đorđevića na koga je 9. juna 2009. u "škodi superb" naleteo Željko Gole, vozač u tadašnjoj Vladi Srbije.

Žalosna, s ranom na duši, koja nikada neće zarasti, Valentina se nada da će se posle petog otkazivanja, suđenje napokon održati 11. septembra u Palati pravde.

- Ovo je strašno, kad neko ubije kuče dobije i do tri godine zatvora, a kad ugasiš ljudski život ništa se ne dešava godinama. Ne mogu da mu uzmem život, niti bih to htela, ali vreme je da odgovara za smrt mog sina - nastavlja majka nastradalog mladića.

Te kobne noći, Marko Đorđević je u jedan sat posle ponoći motociklom prelazio Pančevački most. Kao suvozač, na motociklu je bio i njegov drug Boban Petrović. Kod isključenja za Bulevar despota Stefana, na njih je u punoj brzini naletela "škoda superb" kojom je upravljao Željko G.

Boban Petrović je pao na šoferšajbnu "škode", a Đorđević je zajedno sa skuterom odleteo 70 metara. Obojica su posle udesa prebačeni u Urgentni centar. Četiri dana kasnije, Marko je preminuo usled višestrukih preloma lobanje.

-  Željko Gole je prvo bio nedostupan istražnim organima devet meseci i tek kada je priveden kreće borba za pravdu. Suđenja su se odlagala. Pre godinu i po dana Apelacioni sud je poništio prethodno suđenje i vratio sve na početak. Tadašnjom odlukom suda Željko Gole je bio ne pravosnažno osuđen na tri godine zatvora. Do dana današnjeg suđenje nije završeno. Tri puta se menjao sudija i tri puta su menjali broj premeta, očigledno u nadi da će možda tako zataškati čitavu stvar - priča majka nastradalog mladića.

Ono što najviše boli ovu ženu jeste to što je sigurna da Željku "neko čuva leđa". Na jednom od suđenja, kako kaže, Gole je rekao "da mu je neko iz policije savetovao da se skloni iz Beograda". Razočarana je i činjenicom da devet meseci nakon kobnog događaja, policija nije zuspela da uđe u trag Goleu.

Gole je tada bio vozač u kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića i posle nesreće je dobio otkaz.

- Nakon toga usledile su tri godine odlaganja suđenja. Moja porodica je uništena. Suprug mi je preminuo, a nije dočekao pravdu. Koliko novaca vredi život mog sina? - pita se  ova žena i dodaje da se nada da će se nešto makar rešiti na  novom suđenju koje je zakazano za sutra u 11 časova u Palati pravde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    10. septembar 2013 | 18:40

    vucicu reaguj

  • Ismet Prushi

    10. septembar 2013 | 18:40

    u srbiu ako tmas pare i poznatsvo nema pravde samo bog ti pomaze

  • Neko iz mase

    10. septembar 2013 | 21:02

    Atomsku bombu treba baciti na nas...kad se oblak razidje, jos jednu, za svaki slucaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA