Zatvor zbog paljenja inspektorovog automobila

Zbog toga što su 4. jula zapalili automobil policijskog inspektora, Saša Ristić i njegova bivša devojka Jelena Zaobenica osuđeni su na sedam i šest meseci zatvora i na novčane kazne od 100.000 dinara

  • 2

Saša Ristić (34) iz Despotovca presudom Osnovnog suda u Paraćinu osuđen je na kaznu zatvora od sedam meseci i na novčanu kaznu od 100.000 dinara, dok je njegova bivša devojka i profesorka engleskog Jelena Zobenica osuđena na šest meseci i na istu novčanu kaznu.

Ristić je osuđen zbog toga što je 4. jula, na nagovor Jelene, svoje tadašnje devojke, zapalio auto policijskog inspektora Miloša Jevtića ispred njegove porodične kuće, kada je vatra zahvatila i nadstrešnicu i deo kuće u kojoj je u tom momentu bila cela porodica Jevtić.

Sud je utvrdio da je Ristić inspektorov automobil zapalio na nagovor profesorke s kojom se jedno vreme zabavljao, kako bi se osvetili inspektoru koji je protiv Jelene podneo krivičnu prijavu zato što je proletos kod nje pronašao dva grama heroina.

Saopštavajući presudu, sudija Radoslav Simić obavezao je osuđene da inspektoru na ime nadoknade solidarno uplate 1.420.000 dinara, a u zatvorsku kaznu biće im uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Zobenica je tokom suđenja negirala da je znala šta će njen dečko da uradi, a izjavila je da nije narkoman već da je drogu koju joj je inspektor pronašao kupila za dečka. Ristić je pred policijom najpre tvrdio da Jelena za njegov plan nije znala, ali je na suđenju promenio iskaz i potvrdio je da ga je devojka nagovarala.

Sudski veštak psihijatrijske struke rekao je danas na suđenju da se profesorka leči od depresije, ali da u medicinskoj dokumentaciji nema traga de se lečila od narkomanije, za razliku od Ristića koji je lečen od bolesti zavisnosti na psihijatrijskom odeljenju u Ćupriji.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dude88

    9. septembar 2013 | 16:49

    Palite svoj auto i kucu ako ste bolesni

  • Branko

    9. septembar 2013 | 20:37

    Da su zapalili auto nekom iz pravosudja dobili bi po tri godine ovako .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA