Pikasove i Dalijeve grafike u galeriji Nju moment!

Posetioci ove beogradske galerije sledećih mesec dana imaće priliku, potpuno besplatno, da uživaju u delima Pikasa, Dalija, Miroa i Tapijesa

  • 1

Izložba španskih majstora "Četiri mačora" otvorena je u beogradskoj galeriji "Nju moment", a posetioci će sve do 10. oktobra moći besplatno da istražuju svetove grafike Salvadora Dalija, Pabla Pikasa, Huana Miroa i Antonija Tapijesa.

Pablo Pikaso, ključna figura moderne, Salvador Dali, slavni kontroverzni nadrealista, Huan Miro, jedan od najsuptilnijih nadrealista, kao i najmlađi u društvu, enformelista i egzistencionalistički slikar Antonio Tapijes ovim delima prave omaž evropskoj moderni koja jedan od izvora ima u španskoj umetnosti sa početka i sredine dvadesetog veka.

- S obzirom na to da su se svi okupljali u kafiću "Četiri mačora", to je ujedno i kolevka modernizma, a tako smo i nazvali izložbu. Predstavljeno je oko 50 grafika, a mi smo odlučili da ulaz bude slobodan za sve posetioce, i to je naš poklon Beogradu - kaže Lazar Sakan iz “Nju momenta” za "24 sata".

On ističe da su slike osigurane i da je bezbednost galerije na najvećem mogućem nivou, a posetioci će do 10. oktobra moći da pogledaju Dalijevo cveće kao igru vidljivog i nevidljivog, Pikasov portret žene i Tapijesovo poverenje u svoje telo i njegov trag.

Dela su iz privatne kolekcije Lazara i Žive Vujić iz Ljubljane i neka od njih su i na prodaju.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA