NEMAČKA: Neonacisti planirali bombaški napad

Tužioci iz Frajburga naveli su da je 23-godišnji mladić povezan s ekstremnom desnicom uhapšen pod sumnjom da je nabavio leteću bombu koju su neonacisti hteli da upotrebe za napad na "političke neprijatelje". Policija je zaplenila bombu i nekoliko maketa aviona

  • 1

Policija na jugozapadu Nemačke zaplenila je "funkcionalnu" bombu i nekoliko maketa aviona koje su neonacisti, navodno, nameravali da upotrebe za napad. Prema navodima policije, meta planiranog napada trebalo je da budu "politički neprijatelji" neonacista, ali nisu navedeni drugi detalji.

Tužioci iz Frajburga naveli su da je 23-godišnji mladić povezan s ekstremnom desnicom uhapšen pod sumnjom da je nabavio leteću bombu, prenosi AP.

Pored njega, privreden je i 42-godišnji muškarac za koga se veruje da je napravio bombu, ali je on kasnije oslobođen uz kauciju. Policija vodi istragu protiv još dva muškarca povezana s ekstremnim desničarima.

Portparol tužilaštva Volfgang Majer je kazao da je bomba mogla napraviti štetu u prečniku od 20 do 30 metara. Prema zvaničnim podacima, neonacisti su prošle godine u Nemačkoj izvršili više od 800 nasilnih krivičnih dela.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владан

    10. septembar 2013 | 18:41

    Бомбардујте Берлин и поставите зид док није касно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA