Pljeskavicama se otrovale i dve trudnice!

Najveći broj otrovanih saopštio je da su jeli pljeskavice na štandu kod glavne autobuske stanice u Smederevu, ali kako ima i onih koji su pljeskavice kupovali i na drugim mestima, sanitarna inspekcija obaviće kontrolu mesa na svim štandovima

  • 7

Sanitarna inspekcija u Smederevu sutra bi trebalo da saopšti uzrok masovnog trovanja na manifestaciji “Smederevska jesen”, zbog koga se lekarima javilo 220 dece, ali i dve trudnice.

Svi oni stigli su u smederevsku bolnicu s istim simptomima trovanja: povraćanjem, dehidratacijom i dijarejom. Deca su pristizala i pregledana tokom celog ponedeljka, i u prvoj i drugoj smeni, a neka su zadržana i na bolničkom lečenju. Na lečenju su zadržane i dve trudnice, ali bi do kraja dana svi oni trebalo da budu pušteni kućama.

Nakon što im se stanje stabilizovalo, kod nekih su se kasnije ponovo javili isti simptomi. Najveći broj otrovanih saopštio je da su jeli pljeskavice na štandu kod glavne autobuske stanice u Smederevu. Međutim, pošto ima i onih koji su pljeskavice kupovali i na drugim mestima, sanitarna inspekcija obaviće kontrolu mesa na svim štandovima, postavljenim u cenru grada zbog održavanja privredno-turističke manifestacije “Smederevska jesen”.

Kako nezvanično saznajemo, iako je masovno trovanje počelo još od ponedeljka ujutru, za sada nijedan štand sa brzom hranom nije zatvoren, iz predostrožnosti, dok se ne obave sve kontrole.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Namcor

    10. septembar 2013 | 18:35

    Ademe,sta ti jedes kad si tako inteligentan?Danima citam tvoje komentare,vidim da si premašio 40 odavno.

  • selevac

    10. septembar 2013 | 21:12

    Ma nemoj da zatvarate,neka se otruju jos...Sramota narod i deca se otrovali a vi nemozete 2dana da provetite....Lopovi svi ste vi umesani!!!!

  • Savrseno normalan

    10. septembar 2013 | 20:20

    Naravno, prvo treba da se desi, zatim izlaze da kontrolisu. Jaoj Banana drzavo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA