Ispovest profesora koga su pretukli đaci u Novom Sadu (VIDEO)

Profesora matematike Ivana Janeša pretukla je grupa dečaka starosti 12 do 15 godina, koji su mu ukrali bicikl, ranac i fotoaparat. Napadi sve suroviji, kriminalci sve mlađi

  • 28

 Grupa osnovaca pretukla je nastavnika matematike Ivana Janeša u nedelju uveče dok je u parku čekao ženu i dete. Profesor tvrdi da su ga napali dečaci stari između 12 i 15 godina i to bez ikakvog povoda, a potom su ga i opljačkali.

 

Uobičajeno nedeljno popodne, za novosadskog profesora matematike pretvorilo se u košmar. Napumpao je gumu na biciklu, kupio piće, seo na klupu i čekao porodicu u parku kraj Železničke stanice. Grupa dečaka prvo ga je pitala "koliko je sati".

 

- Jedan najmanji od njih pitao me je  'znaš nekog pedera', a onda svi odjednom - 'a ti si peder', onda su me opkolili i počeli da šutiraju. Posle su me šutirali jedno 15 do 20 minuta, oborili na zemlju, uzeli biciklu, ranac sa loptom i fotoaparatom -  kaže Ivan Janeš.

 

 

Ivan je pokušao je da pobegne, ali nije uspeo i ističe da najmanji od napadača vikao "daj ja da ga šutnem". Napad na profesora policija je okarakterisala kao razbojništvo. A posledice razbojništva su slomljen nos, oštećen vid, nagnječenja i modrice.

 

- Policija, prvo što me je pitala da li su navijači. Rekao sam da nisu, deca su. Dete mi raste u ovom gradu, šta treba da očekujem - kaže Ivan Janeš.

 

Psiholozi potvrđuju da je nasilje sve učestalije, ali i brutalnije.

 

- Napadi su sve suroviji, mi smo postali nasilno društvo, to je problem - ukazuje Vladan Beara, psiholog.

 

Društvo je nasilnije, a kriminalci su sve mlađi. Tokom prošle godine samo u Novom Sadu maloletnici su počinili gotovo 600 krivičnih dela.

 

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Me Myself And I

    11. septembar 2013 | 00:09

    Decaaa eeej! Jebem te drzavo ala propadas. Kazu deca pa u popravni dom, kako nisu maloletni da pretuku coveka, da kradu ? ! Hapsiti pod hitno ! ! !

  • TRJOVAN

    11. septembar 2013 | 01:21

    Dal ste vi bolesni, zeleo bih da vas vidim u takvoj situaciji. Pa to je jedna grupa, rulja, nemamo mi kung-fu u skolama pa da se branimo na taj nacin na koji vi mislite. Ako su one sljive i sve ostalo od samara, kako neki kazu, onda su ga samarali lopatom. Nemojte biti smesni i bezobrazni, nego vaspitajte svoju decu...

  • Išmih

    11. septembar 2013 | 01:25

    A da je udario jednog roditelji bi ga tužili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA