NIŠ: Budući lekari morali na dodatni test (FOTO)

Razlog za ovakav način testiranja je rešenost uprave Kliničkog centra da stane na put višegodišnjoj praksi da deca profesora Medicinskog fakulteta studije završavaju s desetkama i automatski dobijaju posao u niškoj bolnici

  • 7

Sto sedamdeset svršenih medicinara borilo se danas za jedno od devet radnih mesta u niškom Kliničkom centru, polažući test znanja, jer prosečna ocena na fakultetu prvi put nije bila dovoljna za posao u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Razlog za to je namera uprave Kliničkog centra da stane na put višegodišnjoj praksi da deca profesora Medicinskog fakulteta studije završavaju s desetkama i automatski dobijaju posao u niškoj bolnici.

Međutim, kako je saopštio Zoran Radovanović, direktor niškog Kliničkog centra, i ovoga puta bilo je pokušajeva zapošljavanja "ispod žita“.

- Primio sam 280 urgencija za ova radna mesta, samo me Vučić i Dačić nisu zvali. Upozoravam vas da ukoliko se sa pritiscima nastavi, postaviću na Fejsbuk profil imena onih koji za vas budu intervenisali – upozorio je buduće kolege Radovanović.

Čitava procedura sprovedena je do perfekcije, da bi bili izabrani najbolji. U amfiteatru Klinike za Patologiju postavljene su nadzorne kamere, instalirani ometači prijema elektronskog signala, a polaganje testova je obezbeđivalo osoblje Kliničkog centra. Direktor Radovanović je izvlačio pitanja, a kandidati su odgovore i svoje podatke stavljali u dve koverte, kako komisija ne bi znala čiji test gleda. Čak su i članovi komisije bili pod prismotrom, pa su mogli da imaju samo crvene olovke kako ne bi slučajno zaokružili nedostajući odgovor nekom od svojih favorita.

Ovo je prvi put posle četiri godine da se prima veći broj lekara, a s obzirom na veliko interesovanje, pravila su bila rigorozna.

- Prijavila su se 243 kandidata, ali je uslove, među kojima je najvažniji prosek iznad 8,5, ispunilo njih 170. Prvi put u istoriji zapošljavanja u niškoj bolnici primenjen je kao kriterijum i test znanja, jer želimo da pokažemo da je moguće zapošljavanje bez urgencije, te da prosečna desetka ne mora da uvek znači i najbolje znanje. Primićemo najbolje mlade stručnjake koji će se specijalizovati na odeljenjima ginekologije, neurohirurgije, urologije, neurologije i grudne hirurgije – rekao je Radovanović.

U radu komisije će učestvovati i predstavnici kandidata za lekarsko mesto. Preliminarni rezultati biće odmah objavljeni na sajtu fakulteta, a nakon isteka roka za žalbu znaće se imena onih koji su dobili posao.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    11. septembar 2013 | 15:38

    Jednu stvar su precutali, svi kandidati su, mesec dana pre polaganja, dobili spisak pitanja koja ce biti postavljena na testu tako da je bilo vremena da se ona nauce napamet. Dali je danasnje testiranje odraz realnog znanja, procenite sami. Ja mislim da nije jer su svi imali, sva pitanja, unapred data.

  • Vlada

    11. septembar 2013 | 15:26

    Jek to onaj Radovanovic sto vozi audi Q5 i sada hummera od kad je postao direktor klinickog i on je naso da prosipa pamet a obicna bitanga

  • Veliki Dr-Mr

    11. septembar 2013 | 21:13

    ...i naravno, pored ovolike pompe, kamera, "organizovanja", svih devet mesta preko ovog konkursa, "osvojila" su profesorsko-doktorska deca, tacnije, 7 zasigurno, 1 sa Kosova - naravno, i mozda se potkrala samo jedna, ili metodom "slucajnog" uzorka, ili je i tu proradila ruka svemoguceg doktora-Direktora. Dokle vise?! Dokle cemo vise tapsati takve ljude po ramenu, i hvaliti ih, a od svih nas prave b..... i jos na ovakav nacin - pompeznim organizovanjem testa preko medija, i uz pomoc policije, da ne bi bilo prepisivanja. Haos u drzavi - haos u glavi. Nama ipak, nema spasa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA