DAČIĆ: Pravedno je da bogati plaćaju veće poreze

- Oni koji imaju, najviše treba i da daju. To je pravedno - izjavio je premijer Srbije povodom napisa u medijima da Ministarstvo finansija planira progresivno oporezivanje na plate iznad 100.000 dinara

  • 12

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je normalno da bogatiji plaćaju veće poreze i istakao da se za tako nešto zalagao i u predizbornoj kampanji.

Upitan da komentariše napise u medijima da Ministarstvo finansija planira progresivno oporezivanje na plate iznad 100.000 dinara, Dačić je naglasio da sigurno neće biti udara na standard siromašnih građana, ali i da se ne zalaže za poreze koji bi ugušili privredu i građane.

- Oni koji imaju najviše treba i da daju. To je pravedno - kazao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa grčkim ministrom javnog reda i zaštite građana Nikosom Dendijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    11. septembar 2013 | 15:57

    Oni koji imaju veće plate plaćaju i veće doprinose.A država hoće dodatno da zaradi i to dva puta od istih ljudi.Dačiću ti svoju platu daj celu socijali, jer si ti najviše socijale u zemlji i napravio.

  • Cvecka

    11. septembar 2013 | 15:08

    Pa nije bogat covek koji zaradju taman toliko koliko mu treba da zivi dostojno coveku, za sta se trudio, skolovao,radio. Zrtvujes mladost da bi nesto postigao i taman kad dodjes do nekog malo pristojnijeg zivota evo nameta! Sad ce sve da nas pretvore u sirotinju. Ma ne dam, idem odavde ne dam vam nista!

  • Ja

    11. septembar 2013 | 15:12

    100000 je bogatstvo?? Da li ste vi normalni pa hocete da svi budemo na prosjackom stapu da biste vi imali za ruckove i terevenke? Ne dam nista!!! I neka mi niko ne prica kako je ziveti sa 20000 jer me ne zanima, citav zivot se borim i odricem da imam normalnu platu i zivot i necu da razmisljam kako je sa 20000!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA