VEŠTACI: Bivši vozač Vlade mogao da izbegne tragediju!

Sudski veštaci su naveli da je Željko Gole, koji je vozio 77 kilometara na sat, morao da vidi motocikl Marka Đorđevića koji se kretao brzinom od 39 kilometara na sat, te da je imao vremena da prikoči i izbegne ga

  • 1

Bivši vozač Vlade Srbije Željko Gole, koji je optužen da je 9. juna 2009. godine vozeći pijan službeni auto izazvao sudar u kom je poginuo Marko Đorđević, mogao je da izbegne tragediju da je pravovremeno reagovao.

Sudski veštaci saobraćajne struke, osim ovog mišljenja, osporili su i iskaz Željka Gola u kom je naveo da se te noći motor iznenada pojavio ispred njega.

Veštaci su naveli da je Gole, koji je vozio 77 kilometara na sat, imajući u vidu uslove puta, morao da vidi motocikl koji se kretao brzinom od 39 kilometara na sat, te da je imao vremena da prikoči i izbegne ga.

Suđenje je danas, u Višem sudu u Beogradu, formalno počelo iznova, posle pet odlaganja. Iako je bilo planirano za danas, iznošenje završnih reči pred presudu odloženo je za 23. septembar.

- Zadovoljna sam što se posle pet odlaganja suđenje pomerilo sa mrtve tačke, ali je meni kao majci teško da iznova slušam sve detalje nesreće. Veštaci su dali svoje mišljenje, sada čekamo ishod postupka - kaže Valentina Đorđević, majka nastradalog Marka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ismet Prushi

    11. septembar 2013 | 23:22

    u balkanu svugda je tako imas pare imas sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA