• 0

FAS otvorio ordinaciju u krugu fabrike (FOTO)

Radnici Fijatove fabrike automobila dobili su ambulantu u kojoj će sa kragujevačkim lekarima raditi lekari jedne beogradske privatne ordinacije

  • 0

Kragujevačka kompanija Fijat automobili Srbija danas je otvorila ordinaciju za zaštitu zdravlja radnika u fabričkom krugu.
To je jedna od prvih ovakvih ambulanti u Srbiji. U njoj će 4.200 radnika, koji rade u FAS-u i kod kooperanata, moći da se pregleda i leči. Ordinacija i oprema koštali su 500.000 evra. Ordinaciju su otvorili generalni direktor FAS-a, Antonio Ćeraze Ferara, ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović i direktor kragujevačke fabrike Frančesko Ćinća.


U Fijatovoj ordinaciji medicinski tehničari dežuraće u tri smene jer i fabrika radi 24 sata. U pet ordinacija specijalisti će dolaziti po potrebi, a lekar opšte prakse dežuraće u dnevnim smenama. Specijalista medicine rada dr Dragana Marović kaže da će se ambulanta baviti preventivom, ali i hitnim slučajevima povreda na radu.
FAS je raspisivanjem tendera izabrao beogradsku privatnu ordinaciju za posao lečenja radnika u fabrici, a u ordinaciji će raditi  kragujevcački lekari.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović rekla je juče da je zadovoljna zbog toga što će radnici moći da obave sistematske preglede na godinu dana, kao i ciljane i vanredne preglede.
(M. M.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima