• 0

FAS otvorio ordinaciju u krugu fabrike (FOTO)

Radnici Fijatove fabrike automobila dobili su ambulantu u kojoj će sa kragujevačkim lekarima raditi lekari jedne beogradske privatne ordinacije

  • 0

Kragujevačka kompanija Fijat automobili Srbija danas je otvorila ordinaciju za zaštitu zdravlja radnika u fabričkom krugu.
To je jedna od prvih ovakvih ambulanti u Srbiji. U njoj će 4.200 radnika, koji rade u FAS-u i kod kooperanata, moći da se pregleda i leči. Ordinacija i oprema koštali su 500.000 evra. Ordinaciju su otvorili generalni direktor FAS-a, Antonio Ćeraze Ferara, ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović i direktor kragujevačke fabrike Frančesko Ćinća.


U Fijatovoj ordinaciji medicinski tehničari dežuraće u tri smene jer i fabrika radi 24 sata. U pet ordinacija specijalisti će dolaziti po potrebi, a lekar opšte prakse dežuraće u dnevnim smenama. Specijalista medicine rada dr Dragana Marović kaže da će se ambulanta baviti preventivom, ali i hitnim slučajevima povreda na radu.
FAS je raspisivanjem tendera izabrao beogradsku privatnu ordinaciju za posao lečenja radnika u fabrici, a u ordinaciji će raditi  kragujevcački lekari.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović rekla je juče da je zadovoljna zbog toga što će radnici moći da obave sistematske preglede na godinu dana, kao i ciljane i vanredne preglede.
(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima