Filip Cepter kriv za zastrašivanje?

Izjavama da je srpska voda prepuna mišomora, da čokolada skaraćuje život za tri dana i da čips nema ni mrve krompira Filip Cepter uznemirio je javnost, smatraju iz Nacionalne organizacije potročača Srbije

  • 8

Posle tvrdnji Filipa Ceptera da je srpska voda prepuna mišomora, da čokolada skraćuje život za tri dana i da čips nema ni mrve krompira, građani su u strahu za svoje zdravlje, piše "Kurir". Mnogi smatraju da bi Cepter trebalo da snosi pravne posledice, jer je svojim izjavama uzbunio javnost i među ljudima stvorio paniku bez ikakvih dokaza.

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, potvrdio je da su Cepterove tvrdnje klasičan primer širenja panike među građanima.

- Neverovatno je to njegovo prosvetljenje, i više mi liči na pristup sektaša nego nekog ko racionalno razmišlja. Niti je lekar, niti je nutricionista. Za to što priča morao bi izneti dokaze, a to nije uradio. Takve stvari su nedopustive i potvrđuju činjenicu da kod nas ne postoji odgovornost za izgovoreno - objasnio je Papović.

Uprkos tome što je "kralj šerpi“ uzburkao javnost, koja je od njega očekivala da dostavi dokaze o svojim tvrdnjama ili makar da povuče reč, on se nije predomislio, već je za "Kurir" potvrdio da i dalje misli sve što je rekao.

- Evo, upravo čitam vesti i ovu su neki od naslova: "Masovno trovanje: Hranom u Smederevu otrovano 180 osoba. Sumnja se da je krivac brza hrana“, zatim "Upozorenje: Voda u Danilovgradu nije za piće“. Nije li to dokaz da sam u pravu? - kaže Cepter.

Osim priče o otrovnoj hrani i vodi, on je oštro diskriminisao ljude s većom kilažom rekavši da njegova kompanija ne može da zapošljava debele. I ta njegova tvrdnja naišla je na oštre kritike i osude, "elegantno popunjeni“ tvrde da su Cepterovim komentarima diskriminisani, ali jedan od najbogatijih Srba ne odustaje.

- Opisaću vam malo metaforički. Mi promovišemo zdravlje, zdravu ishranu, zdrav i dug život. Kao što u košarci nije mesto nekom ko je visok 160 centimetara, tako i debela osoba ne može da promoviše zdravu ishranu. To nije diskriminacija i naravno da je u prenesenom značenju. Siguran sam da u "Cepteru“, u kojem je zaposleno 100.000 ljudi, ima mnogo onih koji imaju veću težinu od one koju sami žele - kaže Cepter.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunt!

    11. septembar 2013 | 15:40

    Dize se hajka na njega,bez potrebe. Sta je lose rekao?

  • Aleksa

    11. septembar 2013 | 20:40

    Slazem se sa zepterom 100% potpuno je u pravu, kod nas je hrana i voda na dno dna samo sto je on prvi koji je tako nesto javno objavio. Ovo je tek pocetak razotkrivanja istine....

  • Zorica

    11. septembar 2013 | 15:53

    Koji si ti kralj!!! Dobro je poznato da u Srbiji se sve lepo zataška i svako ko nešto zna, lepo bude ućutkan :D Vrh mi je izjava "debele ne zapošljavamo" :D Ko im je kriv što žderu i vode nezdrav život a kod ceptera se mora raditi a ne da strahuje da li će ga srćka strefiti .D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA