ČIVIJADA: Počinje šabački vašar humora i satire (VIDEO)

Tradicionalna šabačka "’Čivijada", koja se organizuje već 45 godina u Šapcu, polako prelazi u karnevalsku manifestaciju. U žiriju ove godine autori humorističke emisije "Državni posao"

  • 4

Podizanjem čivijaške zastave ispred zgrade gradske uprave 12. septembra u Šapcu počinje "’Čivijada" po kojoj je ovaj grad decenijama prepoznatljiv.

Organizator, Turistička organizacija Šapca, kaže da će u toku trodnvenih različitih sadržaja biti dovoljno razloga da Šapčani uživaju u smehu zabavi, ali i karnevalu na koji će doći oko 1000 učesnika iz 16 zemalja.

Prvog dana biće održan čivijaški čas u školama. Prvog dana biće organizovano takmičenje učenika u brzom jedenju šampita, centralnim gradskim ulicama prošetaće kućni ljubimci i njihovi vlasnici, izložba karikatura, a biće dodeljene i nagrade najboljim aforističarima, piscima humoreski i karikatura.

U petak će na starom gradu biti organizovano takmičenje za najbolji kotlić. U galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba fotografija Dragutina Petrovića posvećena starim šabačkim kafanama.

Učenici osnovnih škola i deca iz vrtića iz Šapca, Beograda, Kotora,Vrnjačke Banje i Čačka prošetaće u karnevalskoj dečjoj koloni. "Čivijada" se završava proglašenjem predsednika "Čivijaške republike", a ove godine na tu funkciju izabrani su, kao kopredsednici, autori humorističke emisije "Državni posao" Dejan Ćirjakov, Dimitrije Banjac i Nikola Škorić.

(M.E.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ševarice

    11. septembar 2013 | 18:42

    Šabački Vašar s tem nem ništa, Čivijada je manifestacija za sebe, a vašar je na Malu Gospojinu 21. septembra.

  • Ševarice

    11. septembar 2013 | 20:00

    @Mile Šabac. Ja nisam iz Ševarica, nisam čak ni državljanin Srbije, ne bi mi verovao kad bih ti rekao šta sam po nacionalnosti, ali posedujem čivijaški pasoš, što znači da sam belosvetski građanin čivijaške republike. I dalje tvrdim da Čivijada nije vašar, već smotra humora i satire. Hteo sam samo da objasnim da ne bude zablude, pošto je uskoro i Šabački Vašar. Pozdrav i vidimo se tamo.

  • Mile Sabac

    11. septembar 2013 | 19:39

    @Sevarice vidi se da si iz Sevarica. Od prve Civijade 1968. ona nosi naziv belosvetski vasar humora i satire... jedino si u pravu da nema veze sa ovim vasarom, ali to niko nije ni pomenuo... dakle, Civijada je belosvetski vasar humora i satire.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA