VUČEVIĆ: Što pre imenovati načelnika policije

- Bezbednosna situacija nije zadovoljavajuća, ali ne želim da upadnem u histeriju i predstavljam grad kao Bejrut osamdesetih godina - kaže gradonačelnik Novog Sada

  • 3

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je svaki dan u kontaktu sa relevantnim faktorima u državi o postavljanju šefa Policijske uprave u Novom Sadu, čije je mesto upražnjeno već četiri godine, i apelovao da se "imenuje taj čovek".

Nakon mnogobrojnih incidenata i porasta maloletničkog nasilja, predsednica Skupštinskog odbora za javni red, mir i bezbednost Branka Brežanov podnela je ostavku, što Vučević smatra ishitrenom odlukom.

On smatra da policija, tužilaštvo i sud ne mogu sami da reše te probleme.

- Delim utisak sugrađana da bezbednosna situacija nije zadovoljavajuća, ali ne želim da upadnem u histeriju i predstavljam grad kao Bejrut osamdesetih godina, jer nije tako. Mislim da u Beogradu, srazmerno broju stanovnika, ima mnogo više incidenata, ali nekako kod nas sve dobija neverovatnu pompu - istakao je Vučević u intervjuu "Politici".

Gradonačelnik Novog Sada smatra da za vršnjačko nasilje i maloletničku delinkvenciju "ne postoji rešenje preko noći".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gimli

    12. septembar 2013 | 09:08

    Previse je noci proslo a vi nista niste uradili, verovatno ti je i za ovo kriv djilas ili neko deugi ti opet nizasta nisi odgovoran?

  • JR

    12. septembar 2013 | 11:34

    Ni jedan problem u Novom Sadu niste rešen u vezi policije. I iz dana u dan su sve veći, zato što nam noć traje već 4 godine.

  • zullu

    12. septembar 2013 | 11:23

    Ni Serpiko nam ne bi pomogo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA