• 5

KRSTIĆ: Poreska reforma biće poznata u oktobru

- Želimo da se konsultujemo sa Fiskalnim savetom i čitavom vladom - rekao je ministar finansija

  • 5

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da se razmatra nekoliko različitih opcija u pripremi poreske reforme u Srbiji i da bi sve trebalo da bude poznato u oktobru.
- Poreska reforma je vrlo složen posao i ozbiljna stvar, i Ministarstvo finansija po tom pitanju koordinira i sarađuje sa drugim relevantnim institucijama, a da bi se sve završilo, potrebno je vreme. Želimo da se konsultujemo sa Fiskalnim savetom i čitavom vladom - rekao je Krstić.

Poreska reforma, kako je istakao, ne treba da bude nešto o čemu se diskutuje preko medija, već je zbog njene kompleksnosti i posledica koje može da ima na čitavu ekonomiju i sistem potrebna duboka analiza pre nego što se izađe u javnost.
- Nadamo se da ćemo u narednih mesec dana, odnosno već u oktobru imati jasnu sliku sa kojom ćemo moći da izađemo u javnost. U ovom trenutku bi bilo neodgovorno iznositi bilo kakve cifre pre nego što se završi kompletan posao - zaključio je ministar.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima