Arapi žele da uvoze srpsku hranu

Vlasnik trgovinske kompanije "Al Othaim grupa" iz Saudijske Arabije Abdulah el Othaim želi da iz Srbije uvozi mleko i mlečne proizvode, meso i mesne prerađevine, šećer, suncokretovo ulje i brašno

  • 10

Vlasnik trgovinske kompanije "Al Othaim grupa" iz Saudijske Arabije Abdulah el Othaim želi da iz Srbije u kontinuitetu uvozi prehrambene proizvode.

Radi se, kako je navedeno, o mleku i mlečnim proizvodima, mesu i mesnim prerađevinama, šećeru, suncokretovom ulju i brašnu.

On je u razgovoru sa državnim sekretarom u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevanom Nikčevićem istakao da proizvodi iz Srbije i cenom i kvalitetom mogu biti konkurentni na tržištu Saudijske Arabije.

"Al Othaim grupa" je jedan od najvećih uvoznika hrane na Bliskom istoku.

Sastanak sa delegacijom proizvođača prehrambenih proizvoda iz Srbije u Sarajevu, koju je predvodio Nikčević, predstavlja nastavak saradnje koja je počela posetom potpredsednika vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića Saudijskoj Arabiji i razgovorom sa ministrom ekonomije Muhamedom el Džazero.

U delegaciji privrednika iz Srbije koji su učestvovali u razgovorima bili su predstavnici "Imleka", "Interkomerca", "Inveja" i "Beokatra", saopštilo je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ludi milojko

    12. septembar 2013 | 17:04

    Opet taj Nikcevic. Iz SDPR pa u min trgovine i to bi manje ni vise nego drzavni sekretar. Dokle vise da nam se Crnogorci pitaju u ovoj drzavi. Jer ovde nema pametnih Srba ili smo stvarno toliko glupi

  • Vunder

    12. septembar 2013 | 16:49

    Mi uvozimo pokvarene pilice iz eu a nase dobre saljemo... cudi me da vole mleko s afla toksinom.

  • Aloha

    14. septembar 2013 | 14:43

    Eto a nekome ovde smetaju Arapi i Emirati, a nasi koji nam kozu odrase i od ove zemlje napravise zemlju treceg sveta, njih nazivamo biznismenima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA