TELEKOM: SBB nema pravo na prenosivost broja

- Važeći RATEL-ov pravilnik o prenosivosti broja u mobilnoj telefoniji daje pravo na prenosivost broja tačno određenoj vrsti operatora, kako je SBB virtuelni operater nema to pravo - saopšteno je iz Telekoma

  • 5

Povodom saopštenja kompanije SBB, u kome se navodi da Telekom Srbija onemogućava kompaniji SBB testiranje prenosa broja u mobilnoj telefoniji, Telekom Srbija želi da obavesti javnost da i u ovom slučaju primenjuje propise nadležnih organa.

"Ovde nije reč o vakuumu već o poštovanju propisa, na šta ukazuje i činjenica da je RATEL upisao SBB u registar operatora kao virtuelnog operatora, što ne bi mogao da učini da propisi ne poznaju operatora ove vrste usluga. Važeći RATEL-ov pravilnik o prenosivosti broja u mobilnoj telefoniji daje pravo na prenosivost broja tačno određenoj vrsti operatora, operatoru mreže. Ako nadležni organ izmeni propis, Telekom Srbija će to poštovati.

Nesporno je da SBB nema pravo na prenosivost broja kao virtuelni operator. Samo operator koji je državnom budžetu platio licencu za mobilnu mrežu može da ostvari pravo na prenosivost broja, a u Srbiji su to tri postojeća operatora. SBB koristi infrasturkturu i mrežu jednog od postojećih operatora i nema svoju mrežu.

Uobičajeno je da virtuelni operator nema iste mogućnosti kao mobilni operator što mu i sam naziv "virtuelni" govori", kaže se između ostalog u saopštenju Telekoma Srbije

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    12. septembar 2013 | 18:02

    Nema veze za prenosenje broja. Kad se telekom najodvratniji operater pravi tako pametan svako treba da ga napusti. Kao sve jeftini pozivi i ostalo a oderu vas na internet. Odavno sam ja ugasio njihov broj bukvalno pre 10god

  • Niccola

    12. septembar 2013 | 20:19

    Telekom poštuje zakon jer mu isti daje pravo monopola,da je zakon drugačiji neverujem da bi ga striktno poštovali,samo čovek koji ne može da ukapira neke stvari ne vidi da Telekom ima žešću podršku odredjenih uticajnih političara i stranaka jer imaju debelu korist od toga...katastrofa šta se u ovoj zemlji radi!!!!!!!

  • Mr. No

    12. septembar 2013 | 19:40

    @vlada to je zato što si piGlu :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA