• 5

TELEKOM: SBB nema pravo na prenosivost broja

- Važeći RATEL-ov pravilnik o prenosivosti broja u mobilnoj telefoniji daje pravo na prenosivost broja tačno određenoj vrsti operatora, kako je SBB virtuelni operater nema to pravo - saopšteno je iz Telekoma

  • 5

Povodom saopštenja kompanije SBB, u kome se navodi da Telekom Srbija onemogućava kompaniji SBB testiranje prenosa broja u mobilnoj telefoniji, Telekom Srbija želi da obavesti javnost da i u ovom slučaju primenjuje propise nadležnih organa.
"Ovde nije reč o vakuumu već o poštovanju propisa, na šta ukazuje i činjenica da je RATEL upisao SBB u registar operatora kao virtuelnog operatora, što ne bi mogao da učini da propisi ne poznaju operatora ove vrste usluga. Važeći RATEL-ov pravilnik o prenosivosti broja u mobilnoj telefoniji daje pravo na prenosivost broja tačno određenoj vrsti operatora, operatoru mreže. Ako nadležni organ izmeni propis, Telekom Srbija će to poštovati.

Nesporno je da SBB nema pravo na prenosivost broja kao virtuelni operator. Samo operator koji je državnom budžetu platio licencu za mobilnu mrežu može da ostvari pravo na prenosivost broja, a u Srbiji su to tri postojeća operatora. SBB koristi infrasturkturu i mrežu jednog od postojećih operatora i nema svoju mrežu.
Uobičajeno je da virtuelni operator nema iste mogućnosti kao mobilni operator što mu i sam naziv "virtuelni" govori", kaže se između ostalog u saopštenju Telekoma Srbije
(Telegraf.rs)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anchy

    Pa sto ste potpisivali ugovor? Oni su ponudili a vi prihvatili. Jel ja da tuzim telenor sto 10 dana nakon produzenja ugovora oni daju akciju popust 10000 na telefone?

  • milos jankovic

    Nije ni sbb cvecka i oni se bave prevarama. Ja sam pre par dana uzeo njihov telefon i pored toga sto nisam mogao da prenesem broj od telekoma a imao sam ga 15 god. Imaju promociju (3 meseca po jedan din.) ako napravis novi ugovor. Meni su podmetnuli novi ugovor na usluge koje mi isticu za par meseci a nisu mi dali nikakve popuste. Sada sam im poslao pismo da raskinem ugovor a oni cute i ne odgovaraju. Na kraju cu morati da podnesem tuzbu za jednostrano raskidanje ugovora jer su prevaranti.

  • Niccola

    Telekom poštuje zakon jer mu isti daje pravo monopola,da je zakon drugačiji neverujem da bi ga striktno poštovali,samo čovek koji ne može da ukapira neke stvari ne vidi da Telekom ima žešću podršku odredjenih uticajnih političara i stranaka jer imaju debelu korist od toga...katastrofa šta se u ovoj zemlji radi!!!!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima