• 0

Za uništenje sirijskog oružja 300-400 miliona dolara

Ukoliko Sirija ima hiljade tona borbenih otrovnih sredstava, njihovo uništenje i uklanjanje prisustva toksičnih materija, koštaće 300-400 miliona dolara, smatraju ruski stručnjaci

  • 0

Program uništavanja sirijskog hemijskog oružja mogao bi da košta nekoliko stotina miliona dolara, izjavio je danas bivši ruski ministar za namensku industriju i generalni direktor Agencije za municiju, koja je pokrenula proces hemijskog razoružanja u Rusiji, Zinovij Pak.
- Ukoliko Sirija zaista ima približno hiljade tona borbenih otrovnih sredstava, njihovo uništenje - imajući u vidu uklanjanje prisustva toksičnih materija, koštaće 300-400 miliona dolara, ne više -  rekao je on Interfaksu, dodajući međutim da bi taj iznos mogao u celom procesu i da se udvostruči i, čak, utrostruči.

Prema Pakovim rečima, preciznu cenu programa uništanja biće moguće odrediti tek kada vlasti Sirije saopšte kakvim oružjem raspolažu i kojim količinama. Rusija je inicirala stavljanje sirijskog hemijskog oružja pod međunarodnu kontrolu a šefovi diplomatije Rusije i SAD, Sergej Lavrov i Džon Keri, danas i sutra u Ženevi održavaju sastanak u kom će učestvovati ruski i američki eksperti za hemijsko oružje.
(Telegraf.rs  / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima