PAKLENI POROĐAJ: Dobila sepsu i ostala bez materice!

Posle rođenja devojčice Novosađanki Andrei P. popucala su creva, pala je u desetodnevnu komu, a zbog sepse joj je izvađena materica. Lekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV tvrde da su uradili sve besprekorno

  • 12

Novosađanka Andrea P. (29) imala je zdravu trudnoću. Ipak, kada se decembra prošle godine zbog bolova u stomaku, u osmom mesecu trudnoće, javila u novosadsko porodilište, nije ni sanjala da će se ubrzo naći na ivici smrti.

Svoju tek rođenu, zdravu devojčicu Ninu videla je samo jednom, a onda je pala u komu. Aparati su je danima održavali u životu. Zbog trovanja krvi neposredno posle operacije, ostala je bez mogućnosti da Nini rodi brata ili sestru. Andrea, međutim, kaže da, iako su imali uvid u njenu medicinsku dokumentaciju i raniji problem sa crevima, lekari, ipak, nisu na vreme prepoznali pravi uzrok njenih bolova, već su, verujući da je u pitanju prevremeni porođaj, tretirali kao i bilo koju drugu trudnicu.

- Olako su prihvatili moj slučaj. Javila sam se zbog bolova u stomaku, a oni su me u porodilištu ostavili da prva dva dana samo ležim i čekali da porođaj počne - priča za "Novosti" Andrea: - Ali, kako se ništa nije dešavalo a bolovi nisu prestajali, poslali su me na indukciju. Ni to nije pomoglo, pa su me porodili carskim rezom i tek tad, kad su me otvorili, uočili su žuč, pravi uzrok bolova".

Prilikom carskog reza, kada je na svet donela zdravu devojčicu, Andrei je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, popularno zvanoj Betanija, izvađena žučna kesa.

- Tada počinje pakao. Umesto da se oporavljam, meni je iz dana u dan bilo sve gore, ali lekari na to nisu obraćali pažnju. Bila sam naduvena, otečena, a rad creva nije uspostavljen drugog dana posle carskog reza, kako je uobičajeno - priča Andrea.

Ona dodaje da je tek šesti dan podvrgnuta ponovnoj operaciji, kada je ustanovljeno da joj se crevni sadržaj izliva u trbušnu duplju. Ali već tad bilo je kasno, jer su Andreina creva, bukvalno, pukla. Iz te anestezije Andrea se nije probudila skoro deset dana. U teškom stanju prebačena je u Urgentni centar i lekari su se borili za njen život. Zbog izlivanja creva, sepsa je zahvatila i matericu i grlić, pa je Andrea tokom druge operacije ostala i bez reproduktivnih organa.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV Dragan Stajić potvrdio je da je Andrein slučaj jedan od najkomplikovanijih koji su imali u dosadašnjoj praksi, ali da su ginekolozi i akušeri svoj deo posla obavili besprekorno.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mira

    12. septembar 2013 | 23:33

    Sramota!!! Neverovatno koliko je tu propusta bilo.

  • Aco

    13. septembar 2013 | 00:24

    Drzavo!!! Pokreni konacno istragu za te skandale, korupciju i nemarnost, u svim porodilistima!! Ali bas u svim!!!

  • Nina

    12. septembar 2013 | 23:10

    Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA