RUSIJA: Požar u psihijatrijskoj bolnici, neizvesna sudbina 37 ljudi

Požar u ustanovi u selu Luka kod Novgoroda je verovatno podmetnuo jedan od pacijenata koji je zapalio svoj krevet i sebe u njemu

  • 0

Nakon požara u psihijatrsijko-neurološkoj bolnici u selu Luka kod Novgoroda, na severozapadu Rusije, neizvesna je sudbina 37 ljudi, saopštio je načelnik pres-službe Ministarstva za vanredne situacije Oleg Voronov, prenose ruski mediji.

- U bolnici se nalazilo oko 60 ljudi, više od 20 njih je evakuisano naporima zaposlenih, a sudbina 37 osoba je neizvesna. Ali to ne znači da su oni poginuli - rekao je Voronov, dodajući da su ti pacijanti možda samostalno izašli.

Izvor Interfaksa, međutim, navodi da je u požaru najverovatnije poginulo 35 pacijenata i jedan član medicinskog osoblja.

Požar je izbio u 2.52 po moskovskom vremenu u prizmenoj zgradi bolnice, a vatrogasci su uspeli da ga lokalizuju u 4.25 na površini od 670 metara kvadratnih. Prema izvoru RIA Novosti, u potpunosti je izgorelo muško odeljenje bolnice.

Požar je verovatno podmetnuo jedan od pacijenata koji je zapalio svoj krevet i sebe u njemu, navodi se u saopštenju Istražne komisije Rusije.

Požari u ustanovama socijalne zaštite poput psihijatrijskih bolnica, domova za nezbrinutu decu i za brigu o starim licima su u Rusiji česti.

U poslednjih sedam godina bilo je 19 požara u ustanovama ovog tipa u kojima je bilo ljudskih žrtava.

U aprilu ove godine u požaru u psihijatrjskoj bolnici u Podmoskovlju poginulo je 38 osoba.

Tada je Ministarstvo zdravlja obećalo da će proveriti sve ustanove u Rusiji i njihov stepen protivpožarne zaštite.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA