• 1

Tviter izlazi na berzu!

Kompanija je početkom godine saopštila da ima više od 200 miliona aktivnih korisnika, a analitičari procenjuju njenu vrednost na oko 10 milijardi dolara

  • 1

Akcije Tvitera biće puštene na berzu, saopštila je ta globalna društvena mreža sa sedištem u San Francisku.
Američki mediji su pod oznakom hitno preneli vest da Tviter izlazi na berzu i da će se s incijalnom javnom ponudom (IPO) izaći pred investitore.

Agencija Asošiejted pres ocenuje da se izlazak Tvitera na berzu dugo očekivao i da je kompanija pojačala svoje oglašavanje i radila na povećanju zarade od adverjtazinga pred odluku koju je donela.
Društvena mreža Tviter je postala jedna od najrazvijenijih i najuticajnih, na kojoj svoje stavove iznose poznate ličnosti, novinari i drugi.

Kompanija je početkom godine saopštila da ima "više od 200 miliona" aktivnih korisnika, iako neki analitičari navode da je taj broj daleko veći.
Analitičari procenjuju vrednost Tvitera na oko 10 milijardi dolara.
Druga društvena mreža Fejsbuk izašla je na berzu u maju 2012. godine, ali je tek u avgustu ove godine uspela da se vrati na početnih 38 dolara po akciji na elektronskoj berzi Nasdak, što je bila njihova startna cena.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima