NOVI SUKOBI: Turska policija plastičnim mecima rasterala demonstrante

Policija je koristila suzavac, vodene topove, ali i plastične metke kako bi onemogućila prilazak demonstranata lokalnoj kancelariji stranke premijera Redžepa Tajipa Erdogana

  • 4

Između 2.000 i 3.000 ljudi koji su protestovali zbog ubistva jednog demonstranta početkom nedelje sukobilo se sa policijom koja je koristila vodene topove i suzavce drugog dana demonstracija u Istanbulu.

Policija je koristila suzavac, vodene topove, ali i plastične metke kako bi onemogućila prilazak demonstranata lokalnoj kancelariji stranke premijera Redžepa Tajipa Erdogana. Incidenti su trajali više sati, a kako prenosi AFP, uhapšeno je više učesnika demonstracija.

Takođe, bilo je izveštaja i o sličnim sukobima policije i demonstranata u Ankari i Antakjaiu, gde je tokom protesta u ponedeljak ubijen Ahmet Atakan (22). Atakan je šesta žrtva u protestima od kada su u junu počele demonstracije protiv vlade.

Porodica ubijenog tvrdi da je ubijen projektilom policije, a to je verzija koju negira turski ministar unutrašnjih poslova Muamer Guler. On je optužio demonstrante da koriste smrt mladog čoveka kako bi širili haos.

Lokalni zvaničnici tvrde da je Atakan umro nakon što je pao sa krova odakle je bacao kamenje na policiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zgrozen

    13. septembar 2013 | 11:28

    stvarno ne podrzavam nasilje ali ovo odobravam,pa sta ce ovaj narod?Sve imaju slicno kao u eu,posao,slobodu govora,oblacenja verovanja.....mislim sta jos.....

  • Bayezid Turkuoglu

    13. septembar 2013 | 11:59

    Od pocetka sukoba sa demonstrantima pa sve do danas je jedini razlog za to je da Turska ne dozvoljava americkim bombarderima da polete vojne baze Indzirlik ,da bi odatle bombardovali Siriju a u skorije vrijeme i Iran.Ali to ovi jadni demonstranti neznaju i rade ovo po nalogu stranih placenika koji su medju njima i koji ih pale da ovo rade.Podrska Erdoganu u svakom smislu od gotovo cijele Turske jer ovo je sacica ljudi sto divlja po ulicama ali strani mediji to preuvelicavaju.

  • ДАШОНИ

    13. septembar 2013 | 11:52

    АЈМООООО ТУРЦИИИИИ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA