MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Nemam atelje, slikam uz džez na terasi (VIDEO)

Beogradska slikarka i književnica na otvaranju šeste samostalne izložbe u "Ozonu" priča za Telegraf o tome šta je inspiriše i zašto je njen portret Fride Kalo bolji od svih Fridinih autoportreta

  • 2

Okruženi obiljem fantazmagoričnih "nemogućih" pejzaža, na šestoj samostalnoj izložbi novinarke, slikarke i književnice Mirjane Bobić Mojsilović u "Ozonu" stičemo utisak da je ova umetnica smelo zagazila u novu stvaralačku fazu.

Baš kao što je i najavljeno, ono što je na njenim ranijim slikama bila "scenografija" stola za kojim sede njeni likovi sa razmazanom šminkom, sada je postalo predložak za pejzaž.

Probivši se kroz gužvu u dupke punoj galeriji, ugrabili smo nekoliko minuta za razgovor sa Mirjanom. Dočekuje nas sa prepoznatljivim osmehom na licu i komentarom kako je pred izložbu bila pomalo setna.

- Kada su mi izneli sve slike iz kuće, a na podu ostale samo boje i četkice, moram priznati da sam bila pomalo tužna - otkriva nam beogradska slikarka.

Saznajemo i da je nova mala remek-dela stvarala na terasi, jer nema atelje, da slika uz zvuke dobrog starog džeza i brazilske bosa nove... A o tome čija bi volela da je mogla da bude muza i zašto misli da je njen portret Fride Kalo bolji od svih Fridinih autoportreta, pogledajte u narednom video-intervjuu.

(A. Č. / K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA