DOSETILI SE: Đaci iznajmljuju roditelje za 5 maraka

Širom BiH nepoznate osobe naplaćuju uslugu glumljenja roditelja u školi i to pet maraka po sastanku. Loše ocene i neopravdani časovi razlog su što se učenici u BiH sve češće odlučuju da pred razredne starešine dovedu "iznajmljene roditelje"

  • 3

Loše ocene i neopravdani časovi razlog su što se učenici bosansko-hercegovačkih srednjih škola sve češće odlučju da pred nastavnike dovedu lažne roditelje ili rođake kako bi se izvukli iz problema.

Takav scenario im često i uspe, piše "Dnevni avaz", jer razredni profesori retko proveravaju identitet osoba koje se predstavljaju kao roditelji.

Sarajevski dnevnik navodi i primer Bihaća gde se mogu pronaći oglasi putem kojih nepoznate osobe naplaćuju uslugu glumljenja roditelja u školi i to pet maraka po sastanku. Natpisi su okačeni na oglasne table ili ulične stubove i uz broj telefona stoji poruka da je osoba spremna da po povoljnoj ceni glumi roditelja na roditeljskom sastanku.

Kako list saznaje, i u cazinskoj gimnaziji ovakvi slučajevi se dešavaju ali su "retki", odnosno učenici kažu da znaju za pojedine slučajeve dovođenja lažnih roditelja da bi im, pre svega, pravdali časove.

Prema statistici, samo 30 odsto roditelja redovno posećuje školu i informiše se o uspehu svog deteta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA