SEĆANJE: Izložba u čast Sonje Savić otvorena u Čačku

Izložba "Sonja Savić - devojka iz grada", otvorena je u Čačku u znak sećanja na našu glumicu i svestranu umetnicu i ujedno u čast njenog rođendana (15. septembra)

  • 1

U galeriji "Risim" u Čačku otvorena je izložba "Sonja Savić - devojka iz grada", u znak sećanja na našu glumicu i svestranu umetnicu.

Postavka se sastoji od odabranih fotografija, novinskih tekstova, rukopisa, autorskih video i filmskih zapisa, ali i nagrada koje su Sonji pripale na brojnim festivalima.

Prema rečima urednika filmskog i video programa UG "Nadežda Petrović", Predraga Živkovića , izložba je upriličena povodom njenog rođendana, 15. septembra. On je podsetio da je Sonjina majka glumičinu umetničku zaostavštinu predala gradu, odnosno galeriji na staranje, čuvanje i prezentaciju.

Kako naglašava Živković, krajnja namera je da se na njenom porodičnom imanju osnuje multimedijalni centar "Sonja Savić", koji će pored memorijalnog imati i produkcioni karakter.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr. dare

    14. septembar 2013 | 17:33

    Bila je kraljica. Imala je dosta zahtevnih uloga koje je odigrala perfektno. I danas mi je uzivanje gledati filmove u kojima je ona glumila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA