TURSKA: Prvi gej gradonačelnik?

Kan Čavusoglu rođen je u Istanbulu, studirao je u SAD, a najavio je da će biti nezavisan kandidat na izborima za gradonačelnika grada Bulančaka

  • 12

Jedan homoseksualac iz Turske biće kandidat na lokalnim izborima i ako pobedi, biće prvi deklarisani pripadnik LGBT manjina na državnoj funkciji u Turskoj.

Kan Čavusoglu rođen je u Istanbulu, studirao je u SAD, a najavio je da će biti nezavisan kandidat na izborima za gradonačelnika grada Bulančaka na obali Crnog mora.

On se nada da će postati prvi gradonačelnik u Turskoj koji se deklariše kao homoseksualac, objavio je list Harijet.

Kandidat na predstojećim izborima za sebe kaže da je "gej aktivista, borac za ženska prava, mislilac, slikar i pisac" i nada se da će, ukoliko postane gradonačelnik, privući "američke investicije".

Homoseksualnost u Turskoj nije zakonom zabranjena, ali većina stanovnika te zemlje i dalje sa velikim podozrenjem gleda na pripadnike seksualnih manjina. U poslednjih deset godina u toj zemlji ojačala je borba za prava LGBT osoba.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA