AMFILOHJE: Prirodno je da SPC gradi stanove

Mitropolija SPC je u "materijalnoj nemoći" i ne može da gradi staračke domove, ocenio je mitropolit Amfilohije. On je negirao i da crkva vodi biznis ako izdaje hotele

  • 36

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije ocenio je da je Mitropolija te crkve u "materijalnoj nemoći" i da ne može da gradi staračke domove.

Prema oceni Amfilohija, međutim, "prirodno" je da SPC gradi stanove i drži hotele." "Sve je to u slavu Boga i za dobro naroda", prenosi list "Vijesti" reči mitropolita Amfilohija.

Mitropolit je ipak negirao da crkva vodi biznis ako izdaje hotele, a novinarima je rekao da treba da se "ocrkvene" da bi te stvari shvatili. Prema ranijim navodima medija, SPC samo od manastira Ostrog godišnje ubire i do 50 miliona evra.

Srpska pravoslavna crkva zahteva da joj se u Budvi vrati nekoliko hiljada hektara zemljišta, a potražuje zemlju i u drugim područjima Crne Gore.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стеван

    15. septembar 2013 | 11:32

    Није ништа спорно што митрополит сматра да је нормално да црква гради станове и хотеле и да се бави визнисом, али ми је веома спорно што и поред таквих послова и прихода за његову пензију и пензије његових колега мора да одваја сироти нарид који једва преживљава а да се они проводе купују лукзузне аутомобиле,праве виле још фали да почну да купују и јахте .

  • Makarije

    15. septembar 2013 | 11:32

    Molio bih da ako imate viška para, završite Hram Svetog Save,...to bi i Bog voleo,..

  • Pera

    15. septembar 2013 | 12:00

    ovo je da se ispovracas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA