• 3

Posle 10 operacija uklonili dečaku deformaciju lica

- Kad se pogledam u ogledalu, vidim da sam prilično zgodan. Spasli su mi život - kaže Kevin Rosero (10) iz Ekvadora, kome je otklonjena "masivna venska malformacija"

  • 3

Desetogodišnji Kevin Rosero iz Ekvadora, nakon deset operacija u SAD-u, otputovaće kući presrećan, jer mu je sa donje usne uklonjena “masivna venska malformacija”, odnosno urođeni deformitet venskog tkiva, zbog kog nije mogao normalno da jede i imao je raznih zdravstvenih problema, a koji je s vremenom mogao da dovede do ozbiljnih komplikacija, kao što je slepilo, pa čak i smrt.
O trošku humanitarne fondacije “Blankaz haus”, on je u Njujork doputovao u januaru. Kad je prvi put došao na operaciju u Univerzitetskoj bolnici Stouni Bruk, Kevin nije znao ni reči engleskog, a lice muje bilo umotano u šal, kako bi sakrio donju usnu.

- Dečaku je bilo teško da živi s tim, ne samo iz funkcionalnih i zdravstvenih razloga, već i kada bi se svaki dan pogledao u ogledalu - kaže dr Aleksander Dagum, koji je obavio operacije, “tako da je ovo za njega istinska promena, i on je sada normalan, lep dečak bez ikakvih funkcionalnih smetnji”.

Doktor Dagum je Kevina prvi put sreo tokom svog boravka u Ekvadoru, i tom prilikom je zaključio da će za dečaka biti najbolje ako se operiše na Long Ajlendu. Kevin je veoma zadovoljan i svojim novim izgledom nakon operacije.
- Kad se pogledam u ogledalu, vidim da sam prilično zgodan. Spasli su mi život - kaže on u intervjuu koji je dao za lokalni list “Long ajlend njuzdej”.
Tokom svog boravka u Njujorku mališan je živeo u hraniteljskoj porodici, kod Šejle i Rajana Kembela, volontera u Fondaciji “Blankaz Haus”, pohađao je osnovnu školu i dobro je savladao engleski jezik. U tom periodu je morao da prođe čak 10 operacija, kojima mu je uklonjeno problematično tkivo i ispravljeni deformiteti zuba, vilice, obraza, jezika, dušnika i usana do kojih je ono dovelo.
(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima