• 3

Posle 10 operacija uklonili dečaku deformaciju lica

- Kad se pogledam u ogledalu, vidim da sam prilično zgodan. Spasli su mi život - kaže Kevin Rosero (10) iz Ekvadora, kome je otklonjena "masivna venska malformacija"

  • 3

Desetogodišnji Kevin Rosero iz Ekvadora, nakon deset operacija u SAD-u, otputovaće kući presrećan, jer mu je sa donje usne uklonjena “masivna venska malformacija”, odnosno urođeni deformitet venskog tkiva, zbog kog nije mogao normalno da jede i imao je raznih zdravstvenih problema, a koji je s vremenom mogao da dovede do ozbiljnih komplikacija, kao što je slepilo, pa čak i smrt.
O trošku humanitarne fondacije “Blankaz haus”, on je u Njujork doputovao u januaru. Kad je prvi put došao na operaciju u Univerzitetskoj bolnici Stouni Bruk, Kevin nije znao ni reči engleskog, a lice muje bilo umotano u šal, kako bi sakrio donju usnu.

- Dečaku je bilo teško da živi s tim, ne samo iz funkcionalnih i zdravstvenih razloga, već i kada bi se svaki dan pogledao u ogledalu - kaže dr Aleksander Dagum, koji je obavio operacije, “tako da je ovo za njega istinska promena, i on je sada normalan, lep dečak bez ikakvih funkcionalnih smetnji”.

Doktor Dagum je Kevina prvi put sreo tokom svog boravka u Ekvadoru, i tom prilikom je zaključio da će za dečaka biti najbolje ako se operiše na Long Ajlendu. Kevin je veoma zadovoljan i svojim novim izgledom nakon operacije.
- Kad se pogledam u ogledalu, vidim da sam prilično zgodan. Spasli su mi život - kaže on u intervjuu koji je dao za lokalni list “Long ajlend njuzdej”.
Tokom svog boravka u Njujorku mališan je živeo u hraniteljskoj porodici, kod Šejle i Rajana Kembela, volontera u Fondaciji “Blankaz Haus”, pohađao je osnovnu školu i dobro je savladao engleski jezik. U tom periodu je morao da prođe čak 10 operacija, kojima mu je uklonjeno problematično tkivo i ispravljeni deformiteti zuba, vilice, obraza, jezika, dušnika i usana do kojih je ono dovelo.
(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima