MALO CRNIĆE: Policajci i civili takmičili se ko bolje kuva gulaš (FOTO)

Organi reda nadmetali se sa civilima u kuvanju gulaša, uz kolege iz Norveške, koji su u svoj kotlić ubacili meso irvasa i celu teglu džema

  • 2

Da policajci pendrek rado menjaju za kuvarsku varjaču, dokazali su u subotu, u Zaovačkoj šumi kod Malog Crnića, na takmičenju u kuvanju gulaša "IPA kotlić 2013". U organizaciji Internacionalne policijske asocijacije (IPA) za Braničevski okrug, svoje kulinarsko umeće prikazali su pripadnici Žandarmerije, Protivterorističke jedinice, policijskih uprava iz desetak gradova i pogranične policije.

Gulaš su kuvali i civili koji su "od ranije poznati policiji", jer su se i prethodne četiri godine nadmetali s njima. Svaka ekipa sa sobom je donela kotliće, namirnice i začine, dok su drva za potpalu skupljali na licu mesta, u šumi u blizini manastira Zaova.

Najveću pažnju privukla je ekipa policajaca iz Norveške, jer su svi hteli da otkriju kakav se gulaš jede u ovoj skandinavskoj zemlji.

- Tajna norveškog gulaša jeste u mesu irvasa, koje smo specijalno za ovu priliku doneli iz domovine, uz nekoliko vrsta naših domaćih sireva - rekla je za Telegraf Inger Grete Lia Stalesen, instruktor na norveškoj Policijskoj akademiji.

Neumorno mešajući gulaš, njen kolega Jon Kristian Randgard sve vreme je hvalio domaćine.

- Ovde su divni i priroda i ljudi, koji se ponašaju kao da smo prijatelji 100 godina, pa se, zahvaljujući njima, osećamo kao kod kuće - kazao je Randgard.

Među onima koji su "krali zanat" i budno motrili šta Norvežani rade, najveće čuđenje izazvalo je kad su oni u svoj kotlić izručili - celu teglu džema.

Po završetku takmičenja i degustacije, žiri je odlučio da prva tri mesta pripadnu ekipi "Bare" iz istoimenog sela, Turističkoj organizaciji Malo Crniće i kuvarskom timu "Lion 1".

Kao nagradu, pobednici su dobili kotlić, drugoplasirani kutlaču, a trećeplasirani kuvarsku kecelju. Nakon kulinarskog, održano je i takmičenje u pecanju ribe na plovak.

Za najbolje pecaroše proglašena je ekipa "Laki i Vučko", drugo i treće mesto osvojili su pripadnici Protivterorističke jedinice, a četvrto i peto ekipa "Autoprevoznik Saša Šapine" i policijska stanica Malo Crniće.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    16. septembar 2013 | 01:42

    Svaka cast! Napokon, neko lepo desavanje kada je policija u pitanju.

  • Ševarice

    16. septembar 2013 | 14:46

    Takmičili se policajci protiv ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA