Ovo su najomraženija zanimanja u Srbiji

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić kaže da građani nisu voljni da rade na nekim poslovima jer se stide, iako mogu da zarade ponekad i više od pravnika i ekonomista

  • 23

Najomraženije zanimanje u Srbiji je nosač đubreta i čistač ulica i upravo zbog toga za ovaj posao uvek ima mesta, pokazalo je istraživanje Unije poslodavaca Srbije (UPS), u kojem su se poslodavci izjašnjavali o svojim zaposlenima.

Naši građani ne vole ni rad na održavanju fasada, kao ni poslove obezbeđenja objekata.

Zainteresovanosti nema ni kada je u pitanju sakupljanje otpada i ambalaže.

Direktor UPS Dragoljub Rajić kaže za Telegraf.rs da naši građani nisu voljni da rade na poslovima utovara i istovara robe, a mrsko im je i branje voća.

- Svi ti poslovi nisu malo plaćeni, ali ih naš narod ne voli. Ne dopada im se ni šta je u opisu posla trgovačkog putnika i komercijaliste - dodaje Rajić.

On objašnjava da u Srbiji postoje zanimanja koja naši građani izbegavaju da rade jer se stide.

- Danas se sa nipodaštavanjem gleda na posao varioca na nekoj građevini, metalostrugara ili bravara. Mnogima je ispod nivoa da to rade, iako mogu da zarade ponekad i više od pravnika i ekonomista - kaže Rajić.

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strasan lav

    17. septembar 2013 | 08:47

    Taj sto je to rekao, ne govori istinu! U Beocinu ne moze da se dobije posao za kosenje trave pored puta bez odobrenja predsednika opstine! Trgovci u Beocinu, rade po mesec dana neprijavljeni, sa platom od 14000 dinara koja je u bonovima i mora se potrositi u Podunavlju, bravar, varilac, limar NEMA posla, provereno, u kuci mi situacija.

  • Rasa

    17. septembar 2013 | 09:09

    Nijednog posla se ne treba stideti. Treba se stideti sedenja kuci!

  • Nenad Minic

    17. septembar 2013 | 09:30

    Ovo je ismejavanje svakog postenog gradjanina koji je nezaposlen,svi znamo u kakvom drustvu zivimo i da nam za svaku glupost treba partiska knjizica...Al ako mislite da neko sa faxim treba da cisti ulice,da je to cilj razvoja onda u redu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA